Coronavirus

Onada de solidaritat a Tarragona: 700 persones creen una xarxa de suport mutu

Els veïns de Tarragona s'han autoorganitzat per posar en contacte persones voluntàries que volien ajudar i persones que necessitaven ajuda davant la crisi del coronavirus

per Alba Domingo, 16 de març de 2020 a les 21:00 |
Una avis van a fer la compra | A.C.
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Centenars de tarragonins ja s'han unit a la xarxa de suport mutu que ha sorgit de manera espontània davant la crisi del coronavirus. L'objectiu és atendre totes les necessitats de la població davant el confinament a través de voluntariats. De moment, segons han explicat els organitzadors al NacióTarragona, ja són més de 700 les persones que s'han sumat a la iniciativa i han ajudat veïns amb feines que van des d'anar a comprar fins a passejar els animals de companyia.

"Vam fer grups de WhatsApp per posar en contacte veïns que volien ajudar i veïns que necessitaven ajuda aquests dies. Especialment són famílies que treballen i tenen familiars a càrrec com canalla o gent gran o persones que viuen soles i no poden sortir de casa. Les tasques que s'ofereixen són molt variades. Tot s'hi val per col·laborar", expliquen els organitzadors.


A banda dels centenars de voluntaris, la xarxa de solidaritat compta amb el suport de diverses associacions veïnals que han facilitat recursos i s'han sumat a la causa. A més, l'Ajuntament també s'ha posat en contacte amb els organitzadors per oferir col·laboració i coordinació davant la crisi.

De moment, i a petició dels voluntaris que s'hi han ofert, s'han creat grups a la Part Alta, la Zona Centre, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, el Serrallo-Part Baixa i Sant Salvador. "Aquests grups es poden ampliar en funció de la demanda i volen posar en contacte les persones que tinguin temps per ajudar els seus veïns així com aquells veïns que no tinguin temps o que no puguin sortir de casa i que per tant necessitin ajuda per cobrir les seves necessitats o les dels seus familiars a càrrec", afirmen els coordinadors.


Com es fa?

Un cop algú demana ajuda, s'ha d'omplir un formulari que posa en contacte la persona voluntària amb la receptora. Abans dels serveis, però, els voluntaris han de tenir coneixement d'un protocol d'actuació que han fixat els mateixos organitzadors
per evitar el contagi i minimitzar el risc. "Només podrem aconseguir superar el coronavirus si enfortim el teixit veïnal. Ningú es pot quedar enrere", diuen.

Per això, la xarxa de suport fa una crida perquè tots els tarragonins que ho necessitin o que s'ofereixin se sumin a l'onada solidària de la ciutat. Per contactar i unir-se als grups es pot enviar un correu electrònic a casalsagetadefoc@gmail.com o afegir-se directament als grups de WhatsApp de la zona a través dels següents enllaços.

 

 

 

Participació