Última hora
El territori, al minut
Vallès Occidental
transport públic
Els usuaris repartits al llarg de l'andana
Els usuaris repartits al llarg de l'andana | Jose Peláez
violència masclista
Un dels actes de condemna dels atacs, a Sant Cugat
Un dels actes de condemna dels atacs, a Sant Cugat | ACN
Vallès Occidental
La torre metàl·lica retirada de la seu de RTVE
La torre metàl·lica retirada de la seu de RTVE | RTVE
successos
Roba recuperada
Roba recuperada | Policia Local Sant Cugat
Entrevistes
entrevista
La doctora Esther Calbo a les jornades del Parlament Europeu.
La doctora Esther Calbo a les jornades del Parlament Europeu. | Cedida
Creació artística
David Espinosa, durant una de les funcions del seu espectacle 'Mi gran obra'
David Espinosa, durant una de les funcions del seu espectacle 'Mi gran obra' | Alex Brenner
entrevista
Xavier Gutiérrez és l'autor del cartell del XLII Carnestoltes de Terrassa.
Xavier Gutiérrez és l'autor del cartell del XLII Carnestoltes de Terrassa. | Anna Mira
ENTREVISTA
Entrevista a l'actor de Rubí Xavier Serrat
Entrevista a l'actor de Rubí Xavier Serrat | RubiTV.cat
entrevista
El membre de la plataforma Terrassa Zona 2, Àlex Aranda, a l'estació del Nord de Terrassa.
El membre de la plataforma Terrassa Zona 2, Àlex Aranda, a l'estació del Nord de Terrassa. | Anna Mira
entrevista
Alex Rodríguez, alcaldable del PP a Terrassa.
Alex Rodríguez, alcaldable del PP a Terrassa. | Cedida.
Avui a NacióDigital
Oriol March / Aida Morales, 20/02/2019
Manuel Marchena diu que l'objectiu és acabar amb els interrogatoris aquest dijous, però avança que divendres no hi haurà vista
Aida Morales / Oriol March, 20/02/2019

11:48 - Sobre el material del referèndum, Rull assegura que el seu departament no va encarregar cap cartell, cap díptic ni cap material relacionat amb el referèndum. "L'1-O hi havia paperetes, però no sé qui les va encarregar ni on es van imprimir", apunta l'exconseller. I sobre les urnes, explica que tenia "la plena convicció" que apareixerien. "Era confiança, però no sabia ni on s'havien fet ni on estaven", apunta. "Tenia confiança en el meu país, en la nostra gent, perquè finalment es pogués materialitzar l'1-O. I així va ser", rebla.

11:35 - Josep Rull reivindica el paper dels alcaldes en el referèndum de l'1-O i explica que molts eurodiputats l'han anat a veure a la presó: "Estan molt preocupats pel que passa a Catalunya". Sobre les despeses dels eurodiputats i observadors internacionals, l'exconseller assegura que no sap qui les va pagar. En aquest sentit, assegura que aquella gent que va venir a Catalunya l'1-O "va quedar escandalitzada per la violència de la policia". Preguntat per "escraches" o pressions a policies i periodistes, Rull insisteix que denuncia "qualsevol acció violenta, vingui de qui vingui" i reivindica el seu compromís "insubornable" amb la política i el pacifisme.

11:33 - La fiscal aprofundeix en les despeses provocades pel referèndum. Rull insisteix que "ni un euro públic" es va destinar a l'1-O i recorda que els consellers firmaven qualsevol despesa pública que afectava la seva conselleria. "Els consellers teníem la responsabilitat última si trobessin despeses relacionades amb el referèndum, però no en trobaran perquè no s'hi va destinar ni un euro públic", insisteix l'exconseller. Marchena demana a la fiscal que deixi d'insistir en aquest punt, perquè entén que Rull ja ha respost.

11:27 - LA CAVERNA, A JUDICI Marchena? Genial! Els fiscals? «Ya tal...»; l'article de Joan Canela sobre la cobertura dels mitjans de la caverna de la quarta sessió del judici. 

11:10 - Josep Rull assegura que no es va gastar ni un euro públic en el referèndum ni fons públics per a cap iniciativa impugnada pel TC. Sobre Unipost, l'exconseller diu que no trobarà cap factura amb cap pagament destinat a aquesta empresa. "Un conseller no pot decidir gastar diners així com així, les finances de la Generalitat estaven controlades per l'Estat. Amb tots aquests controls és impossible desviar un sol euro", recorda Rull, que també ha dit que no coneix el document "EnfoCATs".

- El comentari de Joan Serra Carné
Rull deixa clar que "no es va utilitzar ni un euro públic" per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre. I adverteix la Fiscalia que "no trobarà cap factura de despeses vinculades a Unipost", proveïdor de processos electorals. Els acusats continuen rebatent el delicte de malversació en cadascun dels interrogatoris. El de malversació és un delicte de complexa demostració. Cal sostenir l'activitat delictiva amb documentació.

11:00 - La fiscal Consuelo Madrigal insisteix en els plens del 6 i 7 de setembre, quan es van aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat. Ressalta que es van aprovar de matinada i sense la signatura del secretari general del Parlament. Madrigal pregunta si la celeritat a l'hora d'aprovar aquelles lleis era per evitar la suspensió del TC.  Josep Rull respon que no es va fer pensant en això i recorda que van complir amb el mandat democràtic de la ciutadania i, durant aquells plens, "tots els instruments que es van utilitzar van garantir la pluralitat política i democràtica del Parlament". 

- El comentari de Joan Serra Carné
La Fiscalia pretén transmetre que l'aprovació de les lleis de desconnexió, en el plens del 6 i 7 de setembre, es va fer de forma precipitada per esquivar el TC. Rull, que defensa que es va respectar la pluralitat política al Parlament, argumenta la majoria sobiranista es va limitar a "complir amb el mandat democràtic de la ciutadania". Aquelles jornades maratonianes al Parlament són una de les principals pedres a la sabata de l'independentisme, perquè tenen arestes. No tots els membres del Govern estaven còmodes amb el camí triat aquells dies.

10:52 - Ada Colau també ha denunciat que per la seva condició de testimoni - té prevista la declaració dijous de la setmana que ve- no sé li permeti ser present a la sala on es jutja els líders independentistes, quan el judici està sent retransmès per streaming.

10:52 - L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, denuncia a les portes del Suprem la "judicialització de la política" i recorda que "això no és qüestió d'independència sinó de democràcia". Colau, acompanyada d'eurodiputades del grup dels Verds i Esquerra Unitària Europea, ha assegurat també que des d'Europa es veu el judici com un "absolut fracàs de la política", i ha demanat que precisament això es resolgui amb negociació.

10:43 - Josep Rull critica el Tribunal Constitucional, que assegura que "té un dèficit important d'autoritat moral" i que s'ha deixat "instrumentalitzar" per l'Estat. L'exconseller admet que va ser advertit pel TC, però recorda que mentrestant la Generalitat va pressionar escrits qüestionant algunes resolucions. Amb tot, carrega contra l'alt tribunal perquè "minimitza" l'autonomia Catalunya: "El nostre dilema era: imperi de la llei, principi democràtic", explica. "Si el principi democràtic és constantment ignorat, la legitimitat queda afectada. Sempre vam buscar l'equilibri entre l'imperi de la llei i el principi democràtic", afegeix l'exconseller.

10:36 - Preguntat pels pressupostos i la partida destinada a processos electorals, Rull explica que tots els pressupostos tenen una partida destinada a aquest àmbit per possibles contingències que puguin succeir. Recorda, a més, que quan es va votar la llei de pressupostos encara era possible un referèndum acordat amb l'Estat i Rull situa aquesta partida destinada a processos electorals en la possibilitat d'arribar un acord amb el govern espanyol per celebrar un referèndum. "Tenir una partida reservada a processos electorals és una qüestió de diligència política", apunta l'exconseller. 

10:34 - Josep Rull reivindica el programa electoral amb què es va presentar JxSí a les eleccions. Un programa que, recorda l'exconseller, "no va ser impugnat". En aquest sentit, recorda que el Govern estava vinculat per un mandat popular i per un mandat del Parlament: "És bona costum que els Govern compleixin el que vota la gent", apunta Rull a preguntes de la fiscal. Així mateix, reivindica la tasca d'acció exterior de la Generalitat, una acció exterior que el programa electoral ja deia que s'incrementaria. "L'actuació exterior de la Generalitat genera molta activitat econòmica en exportacions i inversió estrangera", destaca. 

- El comentari de Joan Serra Carné
Raül Romeva i Jordi Turull van reclamar ahir al Suprem que tornés la carpeta catalana a la política. El judici és la constatació del fracàs de la política. Josep Rull insisteix avui que, dins la Constitució, hi ha marge per promoure un referèndum i "canalitzar" la demanda sobiranista. Fa falta, però, voluntat política. Fins ara, no n'hi ha hagut. I no s'endevina un canvi d'actitud, tampoc, després del 28-A.

- El comentari de Joan Serra Carné
Josep Rull fixa perfil des de l'inici de la seva declaració al Suprem. Com Joaquim Forn i Jordi Turull, avisa que atendrà les preguntes de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, però no de l'acció popular, a càrrec de Vox. Rull sosté que obviar l'extrema dreta és la millor manera de mostrar respecte a les persones que a Catalunya pateixen la xenofòbia, el racisme o la transfòbia. Amb Vox, cap relació. Casado i Rivera en podrien prendre nota.

10:20 - Josep Rull insisteix que des de Catalunya es van intentar tots els mecanismes a l'abast per celebrar un referèndum acordat. "Vam provar tots els mecanismes que teníem a l'abast per celebrar un referèndum. Si es neguen totes aquests opcions, quin mecanisme més clar que un mandat popular a través d'unes eleccions?", pregunta l'exconseller a la fiscal Consuelo Madrigal. Rull apunta, també, que sembla que les acusacions no s'hagin llegit el full de ruta: "Hi ha molts errors que no corresponen a la realitat". I en aquest sentit, corregeix el Ministeri Fiscal: "Al full de ruta no hi ha cap crida a la mobilització". 

10:17 - Josep Rull comença la seva intervenció fent una aferrissada defensa de la llengua catalana. "Parlar la llengua materna és un dret fonamental", diu al president del tribunal, i lamenta que, encara avui, el català "és vist com una amenaça i no com una riquesa". Manuel Marchena li respon que el Suprem no veu el català com una amenaça. A preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal, Rull explica que va participar en l'elaboració del full de ruta cap a la independència, que va ser la base del programa electoral amb què es va presentar JxSí a les eleccions. 

10:02 - Rull respon a la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat en la tercera jornada d'interrogatoris. A l'exconseller de Territori, acusat per rebel·lió amb malversació i per a qui la Fiscalia demana 16 anys de presó, se li atribueix haver prohibit que un vaixell de la policia atraqués a Palamós.

09:41 -  Ferran Bel, secretari d’organització del PDECat i diputat a Madrid, ressalta la “dignitat” dels consellers. Gemma Geis, portaveu adjunta de JxCat al Parlament, remarca que el programa electoral independentista no estava impugnat i que els delictes de rebel·lió i sedició “no existeixen” en relació als encausats.

09:29 - El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, denuncia el relat “fictici” que defensa l’Estat per “criminalitzar” l’independentisme. “Han posat en escac la democràcia”, assenyala. Ho explica Oriol March des del Suprem. 

09:20 - EL DESPERTADOR La violència que no apareix; ho explica Ferran Casas, amb aporta totes les claus del dia.

09:19 - ENTREVISTA Blanca Bragulat: «No entenc com, després d'anys de demanar diàleg, hem arribat fins aquí». La dona de Jordi Turull, exconseller de la Presidència, assegura en una entrevista a NacióDigital que, a mida que parlin els encausats, més difícil serà justificar el "relat de violència" impulsat per la Fiscalia. Per Aida Morales i Oriol March.

09:17 - CRÒNICA L'Advocacia de l'Estat, el «cotxe escombra» de la Fiscalia. Rosa María Seoane, menys incisiva que el ministeri públic en els interrogatoris, encara no ha aclarit per què l'organisme estatal acusa la plana major del Govern d'un delicte de sedició. Per Aida Morales i Oriol March des del Suprem. 

09:12 - El conseller Chakir El Homrani recorda que Dolors Bassa declara justament el Dia Mundial de la Justícia Social, en un judici que "és una farsa" i davant d'una acusació que manté un relat que "no s'aguanta per enlloc". El conseller també denuncia que les acusacions són "l'antítesi de la justícia social". "Ens trobem aquí per acompanyar una persona que no ha comès cap delicte", ha sentenciat. D'altra banda, la germana i el fill de Dolors Bassa asseguren que l'exconsellera de Treball està "forta" i té "moltes ganes d'explicar-se". També diuen que si el judici "fos just", la sentència seria absolutòria. Informa Aida Morales des del Suprem. 

09:03 - Bon dia! Reprenem el minut a minut amb tota la informació sobre la cinquena sessió del judici de l'1-O. Avui declaren Josep Rull, Dolors Bassa i, si hi ha temps, Meritxell Borràs. Els fiscals seran Consuelo Madrigal i Fidel Cadena, que ja va ser l'encarregat de preguntar a Joaquim Forn. 

09:03 - Turull i Romeva insten el Suprem a retornar el procés al camp de la política. L'exconseller de la Presidència aposta per "persistir" en el diàleg i emmarca la declaració d'independència en el "pacifisme" mentre l'extitular d'Exteriors situa l'autodeterminació en el marc constitucional. Ho expliquen Aida Morales i Oriol March des de Madrid. 

19:13 - VÍDEO Les 10 frases indispensables de la intervenció de Romeva al Suprem. El dret a decidir, la violència de l'1-O, el futur de la causa... l'exconseller d'Exteriors es presenta com un "pres polític" i només contesta les preguntes del seu advocat.

18:53 - Jordi Pina, després de la declaració de Jordi Turull, assegura que avui s'ha constatat que les acusacions no tenen "cap element" per imputar el delicte de malversació. Ha denunciat també que la causa de l'1-O l'ha construïda "un senyor que és tinent coronel de la Guàrdia Civil" que ha fet "un relat completament esbiaixat" sobre tot el que va passar. Sobre les preguntes de l'acusació, ha afirmat sentir-se "sorprès" perquè en un judici del segle XXI es pregunti a un acusat "si és soci d'una entitat cultural o no". 

18:39 - Andreu Van den Eynde, després de la declaració de Raül Romeva al Suprem, ha explicat que les paraules d'avui de l'exconseller d'Exteriors són "molt importants" perquè recorden que la discussió és sobre el dret a l'autodeterminació. L'advocat de Romeva i Junqueras ha destacat que la declaració l'exlíder de JxSí és una invitació a tornar a la normalitat i retornar una carpeta política a l'esfera política. 

18:13 - El comentari d'Oriol March
Final de la quarta jornada del judici i del segon dia d'interrogatoris dels acusats al Tribunal Suprem. Dues vies defensa, com dijous: una d'estrictament política -Raül Romeva- i una que ha combinat la part tècnica amb la política -Jordi Turull. Demà serà el torn de Josep Rull i, com a mínim, de Dolors Bassa.

18:09 - Alfred Bosch, després de la declaració de Raül Romeva, assegura que avui s'ha vist "un home de pau" que "no hauria d'estar assegut al banc dels acusats sinó en una taula de diàleg". 

18:04 - Raül Romeva acaba la seva declaració amb un missatge contundent al tribunal: "Som aquí perquè els que havien de fer política no ho van fer i els han passat la carpeta a vostès, als tribunals. Els demano que la tornin a la política". L'interrogatori acaba així i Marchena emplaça les parts per demà a les 10h.

17:58 - Sobre els dies posteriors a l'1-O, Raül Romeva recorda que el Govern va recollir el mandat democràtic i va reiterar la seva voluntat d'obrir un procés de negociació i diàleg amb el govern espanyol. Ha explicat també que diverses persones es van oferir per mediar en el conflicte, però que la resposta de l'Estat sempre va ser que no. Sobre la DUI, l'exconseller ha explicat que era una declaració política que instava el Govern a un mandat polític.

- El comentari d'Oriol March
Romeva basteix un relat destinat a emmarcar la violència exclusivament en la tasca de la policia espanyola durant l'1-O. "El comportament que vam veure no és el d'una policia democràtica en un estat democràtic", assegura. Davant del relat de violència de la Fiscalia i de la instrucció del magistrat Pablo Llarena, l'exconseller d'Exteriors hi situa les porres de la jornada del referèndum.

- El comentari d'Oriol March
Romeva basteix un relat destinat a emmarcar la violència exclusivament en la tasca de la policia espanyola durant l'1-O. "El comportament que vam veure no és el d'una policia democràtica en un estat democràtic", assegura. Davant del relat de violència de la Fiscalia i de la instrucció del magistrat Pablo Llarena, l'exconseller d'Exteriors hi situa les porres de la jornada del referèndum.

17:56 - Manuel Marchena descarta ara una prova de la defensa de Romeva perquè considera que ja no és necessària després de la declaració de l'exconseller, perquè ja ha pogut explicar que és un "home de pau". La prova és una roda de premsa que requereix traducció i el president del tribunal considera que ja no cal. 

17:47 - Raül Romeva, sobre l'1-O, explica que des del Govern es van fer crides a la "mobilització lliure i no partidista". "Vam animar la gent a expressar-se en llibertat i sense coaccions", ha apuntat. I ha volgut deixar clar que des de l'executiu català es va adquirir el compromís d'acceptar el resultat, tant si era favorable al sí com si la majoria es decantava pel no. Ha explicat també que ell va poder votar amb tranquil·litat, però que va veure "violència", "la que van exercir de forma injustificada els cossos de seguretat de l'Estat". "La violència està enregistrada en imatges i ens costarà molt d'oblidar", ha afirmat Romeva.

17:40 - Sobre Diplocat, Romeva ha explicat que servia per "posar a diposició dels visitants la pluralitat de Catalunya", tant en l'àmbit social, polític i acadèmic. Així, la gent que visitava Catalunya es podia reunir amb partits i entitats -"també PP i Ciutadans", ha especificat l'exconseller- per poder conèixer la diversitat catalana. Sobre els delictes de què s'acusa el seu Departament, Romeva s'ha preguntat: "Com pot ser que es consideri delicte les conferències al Parlament Europeu?" En la mateixa línia, ha deixat clar que cap acció duta a terme per Exteriors "és constitutiva de delicte".

17:30 - Raül Romeva, sobre el document EnfoCATS: "Si aquesta és la base sobre la qual es fonamenta l'estratègia de l'acusació, és molt fràgil. No en tenia cap coneixement". En aquest sentit, descarta que s'estigués organitzant "una insurrecció popular". "Com es pot promoure una insurrecció de manera transparent, amb llums i taquígrafs, com fèiem nosaltres?", s'ha preguntat l'exconseller. Sobre el referèndum, Romeva ha defensat que el dret a votar "s'emmarca en el principi de legitimitat democràtica". "Responíem com a poder públic a la demanda del 80% de la població. Per què hi havíem de renunciar?", ha reblat l'exconseller d'Exteriors. 

17:28 - Sobre el 20-S, Romeva ha recordat que ell no hi va ser perquè estava a Madrid -"tenia reunions amb corresponsals", ha explicat- però insisteix que una manifestació com la d'aquell dia "no és alçar-se". "Aquell dia vaig veure una manifestació, vaig veure l'exercici lícit i democràtic del dret de protesta". "Això sí, el límit és que sigui un exercici pacífic. I allà les úniques armes que hi havien eren les de la Guàrdia Civil", recorda.

17:22 - Raül Romeva fa una ferma defensa del dret a l'autodetermianció. Explica que "tota la seva vida" ha defensat el dret a decidir: "És un dret legítim i no és delicte", ha explicat davant del tribunal, i ha afegit que ell entén aquest dret com "un mecanisme en si mateix" per a "resoldre conflictes". En aquesta mateixa línia, es reivindica com un ferm defensor de la via no violenta i deixa clar que "mai s'ha fet cap indicació a la violència". "Davant de la repressió, no violència. Aquest és el mandat que prediquem i apliquem", diu l'exconseller. 

- El comentari d'Oriol March
Defensa molt política de Raül Romeva, pràcticament calcada a la d'Oriol Junqueras. Es presenta com un "pres polític", assegura que l'autodeterminació no és cap delicte i que fins i tot la Constitució l'empara. Els missatges a la Fiscalia, tot i que no respondrà les seves preguntes, són evidents.

17:13 - Raül Romeva defensa la bona tasca del Departament d'Exterior i ressalta que l'Estatut especifica que el Govern "té l'obligació de dur a terme acció exterior". "En base a quin criteri es considera il·lícita l'acció exterior del Departament?", es pregunta l'exconseller.

17:06 - Raül Romeva assegura que estava "convençut" que actuava sota la prerrogativa de la inviolabilitat parlamentària durant la seva activitat com a diputat. De fet, reivindica la importància d'aquesta clàusula com a mecanisme per garantir el pluralisme polític i les llibertats fonamentals. Romeva també ha criticat algunes sentències del TC que, al seu parer, ataquen la separació de poders i la pròpia doctrina de l'alt tribunal.

16:58 - Raül Romeva explica per què el dret a l'autodeterminació encaixa dins de la Constitució. "La Constitució no prohibeix exercir el dret a l'autodeterminació. És qüestió de voluntat política trobar la manera d'exercir-lo", ha dit l'exconseller, que ha deixat clar que aquest dret no va en contra de la Carta Magna espanyola. En el mateix sentit, ha apuntat que les democràcies més consolidades "són les que han reformat les seves constitucions". "L'estat espanyol no ho ha fet", lamenta l'exlíder de JxSí.

16:50 - Raül Romeva reivindica el diàleg. Sense diàleg, diu, "és impossible el pacte", i ressalta que ell sempre ha instat a parlar i a "assumir una realitat". Només unes relacions basades en la llibertat són duradores", defensa l'exconseller, que insisteix en les reiterades peticions de diàleg amb el govern espanyol. "La voluntat de diàleg es va manifestar de moltes maneres. Hi va haver un mínim de 20 intents formals de dialogar", explica. 

16:46 - Raül Romeva contradiu l'escrit d'acusació de la Fiscalia, que situa l'inici del procés l'any 2012. Segons l'exconseller d'Exteriors, el procés comença l'any 2010 amb la sentència del TC contra l'estatut. "Aquell any es va trencar el pacte constitucional de 1978. La sentència de l'estatut ho va canviar tot i es va produir una ruptura unilateral del pacte constitucional", explica l'exlíder de JxSí. 

16:41 - Raül Romeva assegura que es defineix com a "demòcrata, republicà i europeista" i fa una ferma defensa dels valors europeus. Així mateix, subratlla la paradoxa que, els qui defensen els valors democràtics i proeuropeus "seuen ara a la banqueta dels acusats" mentre que aquells que reivindiquen l'antieuropeisme seuen entre les acusacions. "És preocupant", lamenta l'exconseller. 

- El comentari d'Oriol March
Turull tanca l'interrogatori de la defensa emmarcant la DUI en el "pacifisme" i en el "civisme". Jordi Pina, el seu lletrat, ha destinat només mitja hora a fer-li preguntes. Ha estat la declaració, fins ara, més llarga davant del tribunal. Ha aprofitat per negar el delicte de rebel·lió, del qual l'acusa la Fiscalia. Una combinació d'estratègia jurídica i política marcada pel xoc amb el ministeri públic.

La caverna, a judici
Última hora
Més temes del dia
Un telèfon mòbil
Un telèfon mòbil | Adrià Costa
Entrevista
Enric Cañas, conseller delegat de TMB
Enric Cañas, conseller delegat de TMB | Martí Juanola
Andreu Merino, 20/02/2019
NacióDigital entrevista el conseller delegat de TMB mentre continua convocada la vaga de treballadors del metro coincidint amb el Mobile World Congress
entrevista
Jonathan Oca, 20/02/2019
Ester Alberich és la mare d'en Macià, un nen d'11 anys a qui li van diagnosticar aquesta malaltia minoritària quan tenia 20 mesos
Els imperdibles
Entrevista
Blanca Bragulat, dona de Jordi Turull, en una imatge d'arxiu
Blanca Bragulat, dona de Jordi Turull, en una imatge d'arxiu | ACN
entrevista
Xavier Trias, en un moment de l'entrevista
Xavier Trias, en un moment de l'entrevista | Adrià Costa
espanya
Foto tradicional del govern de Pedro Sánchez a la Moncloa.
Foto tradicional del govern de Pedro Sánchez a la Moncloa.
Dades
Pedro Sánchez, en el consell de ministres d'aquest divendres per convocar eleccions anticipades
Pedro Sánchez, en el consell de ministres d'aquest divendres per convocar eleccions anticipades | ACN
Anàlisi
Els dirigents independentistes, al banc dels acusats
Els dirigents independentistes, al banc dels acusats | Pool EFE
Eleccions espanyoles
Reunió de coordinació de JxCat i el PDECat al Parlament
Reunió de coordinació de JxCat i el PDECat al Parlament | Junts per Catalunya
Signatures
UN SENYOR DE BARCELONA
Mario Gas i Marcos Ordóñez, a la presentació del llibre ''Una cierta edad''
Mario Gas i Marcos Ordóñez, a la presentació del llibre ''Una cierta edad'' | Toni Vall
Filiprim: anàlisi
Alfonso Guerra, a ''Salvados''
Alfonso Guerra, a ''Salvados'' | ND
ALTRES BARCELONES
Les tres xemeneies, al Poble Sec de Barcelona
Les tres xemeneies, al Poble Sec de Barcelona | DC
SEXE, POSTUREIG I REGGAETON
Senyors grans o 'darkys' intenten tenir un afer amb noies joves
Senyors grans o 'darkys' intenten tenir un afer amb noies joves | Freepick
Notes d'escena: crítica teatral
Una escena de l'espectacle Lapònia.
Una escena de l'espectacle Lapònia. | Alejo Levis
Teresa Ferré, 08/02/2019
La POCMODERNA SURT DE MARE
Una dona embarassada
Una dona embarassada | Pixabay
Elisenda Soriguera, 17/02/2019