Sant Cugat estrena una nova Oficina Local d'Habitatge per combatre l'emergència habitacional des de la proximitat

L'OLH enceta una nova etapa des de l'unficació dels serveis en matèria d'habitatge i reduir l'exclusió residencial

La nova Oficina Local d'Habitatge s'ubica al passeig Francesc Macià, a tocar del Monestir
La nova Oficina Local d'Habitatge s'ubica al passeig Francesc Macià, a tocar del Monestir | Lali Puig / Aj. Sant Cugat
01 de març del 2021
Actualitzat a les 15:09h
Sant Cugat inaugura la nova Oficina Local d'Habitatge, ubicada al passeig de Francesc Macià, just darrere del Monestir. Amb la voluntat de combatre més eficientment l'emergència habitacional i reduir l'exclusió residencial, l'OLH enceta una nova etapa des de la centralitat i proximitat per a la ciutadania, unificant i simplificant els serveis relacionats amb l'habitatge.

Les instal·lacions, més espaioses, accessibles i cèntriques, "permetran a l'oficina prestar un millor servei als veïns de la ciutat". El tripartit, en una roda de premsa al davant de l'oficina, celebra la nova concepció de servei integral adequat a tots els perfils socials de Sant Cugat que abraça el sistema de "finestreta única" per esdevenir un punt de referència i potenciar de forma transversal tots els serveis municipals en matèria d'habitatge. 

Així doncs, l'oficina queda articulada com a eina per contrarestar l'efecte expusliu dels alts preus de l'habitatge a Sant Cugat; donant resposta així a un dels eixos principals del pla de govern del tripartit. Un espai que també aposta per oferir en el futur nous serveis relacionats amb la rehabilitació energètica i la sostenibilitat dels edificis. Una voluntat de creixement que ve acompanyada de més recursos humans per a l'oficina amb la contractació d'una treballadora social més, sumant ja cinc professionals. 
 

El tripartit celebra la nova ubicacio de l'OLH que serà més accessible a la ciutadania Foto: Lali Puig / Aj. Sant Cugat



Segons ha explicat l'alcaldessa Mireia Ingla, acompanyada del gerent de Promusa Jordi Núñez, l'objectiu és que l'OLH esdevingui "un dels elements vertebradors de les polítiques locals d'habitatge i punt de contacte amb tota la ciutadania". La republicana expressa que per impulsar un "Sant Cugat per a tothom i que no expulsi a les persones", passa per fomentar l'habitatge assequible i facilitar que la població es quedi a viure a Sant Cugat; malgrat que remarca la mancança de sòl públic com un dels reptes importants de l'Ajuntament.

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, apunta que el govern pretén que l'OLH es converteixi en "un motor proactiu de reflexió, formació i sensibilització de la situació de l'habitatge al nostre municipi; i que aturi la gentrificació, millori la cohesió social i minimitzi la petjada ecològica".

"Posem l'oficina al centre, que la gent la conegui i se la faci seva", ha remarcat la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert. "Un servei referencial per resoldre els dubtes en matèria d'habitatge que unifica per simplificar evitant així desdibuixar l'atenció ciutadana", ha defensat. 

En la mateixa línia s'ha pronunciat la tinència d'alcaldia de Presidència Pere Soler, que assegura que la voluntat del consistori és destinar tots els recursos possibles per atendre les persones en situació d'exclusió residencial i, a la vegada, invertir en habitatge, tant en compra directa com en la promoció de construcció de nous habitatges "perquè cap ciutadà es quedi enrere".

Els serveis de l'OLH

Borsa de mediació per al lloguer social; registre de sol·licitants d'habitatges amb protecció oficial; punt d'atenció a la mediació al lloguer; assessorament jurídic en temes d'habitatge; servei d'intermediació en deutes d'habitatge; ajuts per pagar el lloguer, ajuts en deutes de lloguer i/o hipoteca; ajuts per a la rehabilitació; cèdules d'habitabilitat; i noves fórmules de tinença d'habitatge -masoveria urbana, cooperativa en règim de cessió d'ús, cohabitatge...-.

Temporalment, la nova OLH continuarà funcionant com a oficina d'estacionament regulat, mentre es pugui efectuar el seu trasllat en un altre local del mateix passeig que ja s'està preparant. 

Contacte i horari

Per contactar amb l'Oficina Local d'Habitatge es pot fer a través del telèfon 935 878 910 o a través del correu electrònic olh@promusa.cat. L'horari presencial a l'oficina és de dilluns a dijous de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h; divendres, únicament de 9 h a 14 h.