Es desplaça la parada del bus de davant de l'escola Nostra Llar per reduir el risc per als infants

L'Ajuntament admet la dificultat de tallar el pas del transport públic pel carrer Calderón

La parada del bus s'ha desplaçat uns metres de l'entrada de l'escola Nostra Llar
La parada del bus s'ha desplaçat uns metres de l'entrada de l'escola Nostra Llar | ACN/Albert Segura
Nació
14 de febrer del 2024
L'Ajuntament de Sabadell ha desplaçat la parada del bus urbà davant de l'escola Nostra Llar per tal de reduir el risc per als infants. Com que es tracta d'una artèria principal per a la mobilitat del centre de la ciutat, no es pot tallar el trànsit del transport públic, tal com reclamava l'AFA de l'escola, però en una reunió entre les dues parts es va acordar aquesta solució. 

Així, la parada s'ha traslladat uns metres, abans de l'arribada a l'entrada de l'escola, i així s'ha pogut minimitzar el risc d'atropellament i, alhora, reduir el volum de gasos que generava l'aturada dels vehicles davant de les escoles. L'alcaldessa, Marta Farrés, ha assegurat que aquesta és una manera "d'ajudar a una reivindicació legítima perquè els nens i nenes surtin amb seguretat". 

Actualment, el carrer es talla al matí i a la tarda durant 20 minuts per facilitar el pas dels infants i els seus acompanyants, amb una tanca que evita el pas dels vehicles però sí que permet el pas del bus. Pel carrer Calderón, on hi ha ubicada l'escola, hi passen diverses línies del bus urbà i també l'interurbà que connecta Sabadell amb Sant Quirze.