Quatre testimonis del cas de l'Helena Jubany, citats als jutjats de Sabadell

Serà aquest divendres

Helena Jubany
Helena Jubany | Associació Helena Jubany
NacióSabadell
13 de gener del 2021
Actualitzat el 15 de gener a les 17:31h
El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, que investiga l'assassinat d'Helena Jubany, produït el 2001, ha citat a declarar aquest divendres a quatre testimonis que ha permès reobrir el cas i que són a petició de la família. 

Es tracten de quatre persones que havien de prestar declaració davant l'instructor el passat 4 de novembre i que "per problemes informàtics", tal com va precisar l'advocat dels Jubany, Benet Salellas, es va haver d'ajornar. 

Són, segons va indicar el lletrat, veus que "asseguraven" que el principal sospitós, com sosté la família, Santi Laiglesia, vivia a l'immoble on van trobar el cos de l'Helena el desembre de 2001. 

Un crim sense resoldre des de fa més de 19 anys

Helena Jubany va morir assassinada fa quasi vint anys a Sabadell. El cas es va tancar sense descobrir qui la va matar i per quin motiu. La fase d'instrucció va estar plena d'errors. Durant la investigació, una de les principals sospitoses, Montserrat Careta, es va suïcidar a la presó. La seva parella, Santiago Laiglesia, també sospitós, no ha estat mai detingut i continua en llibertat sense cap càrrec, com tota la resta de persones relacionades amb la víctima. 

El passat mes d'abril, en plena crisi del coronavirus, TV3 va emetre el capítol de Crims sobre aquest cas, que va tornar a posar d'actualitat amb molt bones dades d'audiència. Des d'aleshores, la família Jubany ha intensificat la pressió per reobrir el cas abans que prescriguin els fets i a l'agost ho van aconseguir. Amb les noves proves aportades, els familiars tenien l'esperança de poder saber qui i per què va matar l'Helena aquell 2 de desembre de 2001.