JxS proposa l'elaboració d'un protocol per prevenir, detectar i actuar en casos d'assetjament als centres escolars

El document també serviria per a entitats socioculturals i esportives

Els llaços i missatges de suport a la porta del centre
Els llaços i missatges de suport a la porta del centre | Albert Hernàndez
20 d'octubre del 2020
Els casos de presumptes assetjaments sexuals i "humiliacions" coneguts els últims dies com ara, en un institut de Castellar i a l'Escola Industrial, han motivat que Junts per Sabadell (JxS) dugui una moció al ple de novembre, previst celebrar-se el dia 3, perquè s'elabori un protocol per prevenir, detectar i actuar en aquest tipus de casos. 

Un document, tal com ha explicat la portaveu de la formació, Lourdes Ciuró, que s'haurà d'escriure a vàries mans, amb representants municipals i "les entitats pertinents". A la vegada, el resultat es podria posar a disposició d'agrupacions socioculturals i esportives de la ciutat. 

"Queda molta feina per fer", ha admès i ha assenyalat que fins ara "hi ha plans entre els alumnes, però no queda prou clar entre estudiants versus docents o directius dels centres". Ciuró ha afirmat que "no cal començar un nou curs " i es podria "implementar sense cap decalatge". 

En aquest sentit, ha estimat que "no pot ser feina massa llarga" dotar de contingut el protocol, calculant uns "dos o tres mesos" i, un cop rebés el vistiplau d'Educació, "no hauria de tenir demora", ha rematat.