​El Collsacabra fixa el rumb al seu futur

Una xarxa comunitària per a les cures, o un programa de transició a una agricultura i ramaderia sostenibles són alguns dels projectes resultants del procés participatiu per definir el futur

El resultat del procés participatiu es va exposar a principis d’estiu a Cantonigròs.
El resultat del procés participatiu es va exposar a principis d’estiu a Cantonigròs. | Aj. de l’Esquirol
Redacció
10 d'agost del 2022
Aquest estiu, els tres municipis del Collsacabra -l’Esquirol, Rupit i Tavertet- han tancat el procés participatiu per traçar les accions i línies a seguir de cara el futur. La iniciativa, que s'ha anomenat "Collsacabra visió de futur" i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha portat a terme durant els darrers vuit mesos als diferents pobles del municipi.

D'aquest procés n'ha sortit com a resultat un decàleg i els projectes tractor proposats per la ciutadania que, tal com explica l'Ajuntament de l'Esquirol, cal impulsar "per avançar en la direcció adequada". Es pot consultar el document en aquest enllaç.

Segons el decàleg, el Collsacabra aposta per un patrimoni natural i cuidat; espais i serveis més amables i accessibles; un habitatge digne, econòmic i sostenible; pobles autosuficients; una mobilitat sostenible; una agricultura i una ramaderia regeneratives; un turisme diversificat respectuós; una oferta cultural a l'abast de tothom; i una població conscienciada, crítica i responsable.

Els projectes tractors per assolir aquest decàleg són la conservació i cura compartida del patrimoni natural i el paisatge; una xarxa d'acompanyament per a les cures; un programa d'intervencions per millorar l'accessibilitat a la via pública; un programa per l'accés a l'habitatge; incentius per al foment de les energies renovables; la revisió dels horaris d'autobús per anar a Vic i Barcelona; un programa de transició a una agricultura i ramaderia sostenibles; un programa de foment de l'economia local; el foment d'un turisme responsable i respectuós; espais per a la producció artística; i la coproducció i coordinació d'iniciatives entre els pobles del Collsacabra per un model de governança propi.