​Neix una cooperativa de segon grau per assessorar les comunitats energètiques d’Osona

De les 27 comunitats que s'estan creant al territori, 12 ja estan en funcionament

Durant la signatura de la constitució de la cooperativa de segon grau, Osona Energia SCCL.
Durant la signatura de la constitució de la cooperativa de segon grau, Osona Energia SCCL. | CCOsona
Osona.com
27 de juny del 2022
Les comunitats energètiques de Taradell, Balenyà, Sant Pere de Torelló i Olost han fundat la cooperativa de segon grau Osona Energia SCCL, amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i el Consell Comarcal d'Osona.

Tal com expliquen en una nota, la nova cooperativa neix amb la voluntat de ser una "peça clau" en tot el moviment de comunitats energètiques locals de la comarca i "facilitar una transició energètica democràtica i participada des del territori".

Les seves funcions principals seran, doncs, prestar serveis d'assessorament tècnic, econòmic i financer a totes les comunitats energètiques d'Osona. Actualment, s'està treballant en la creació de 27 comunitats, de les quals 12 ja estan en funcionament.

Una de les primeres eines que Osona Energia posa a disposició de les comunitats energètiques és un software per identificar el perímetre de 500 metres dels autoconsums compartits gràcies a una col·laboració amb la cooperativa Gematico especialitzada en la creació de software GIS de codi obert.
Arxivat a