​Osona busca els 10 millors aliments de la comarca

El Consell Comarcal proposa un concurs per promoure els productes de la zona i alhora Osona com a destinació turística

Osona.com
19 de juliol del 2021
Aquest juliol, s'ha post en marxa el concurs "Fet a Osona: Aliments excel·lents" que té per objectiu donar a conèixer als osonencs els productes de la terra i alhora promocionar la comarca com a destinació gastronòmica. La iniciativa està promoguda pel Consell Comarcal d'Osona (Osona Turisme) i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Tal com explica el Consell Comarcal, aquest concurs seleccionarà per votació popular els millors productes en 10 categories diferents per mostrar la riquesa agroalimentària d'Osona: IGP Llonganissa de Vic, embotits curats, embotits cuits, begudes, conserves dolces i mel, formatges, postres làctiques, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals.

Dels 10 productes escollits, se'n farà la cistella "Fet a Osona: Aliments excel·lents". I aquests aliments representaran l'agroalimentació del territori durant un període de tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.

Tres fases de concurs
El concurs tindrà tres fases. Fins al 17 de setembre, les empreses agroalimentàries d'Osona, que ho vulguin, poden presentar la seva candidatura a través del web del Consell Comarcal. Tots els productes presentats seran avaluats segons els criteris tècnics de les bases del concurs.

A partir de l'octubre, en una segona fase, un jurat d'experts del sector agroalimentari i gastronòmic escolliran dos productes finalistes per a cadascuna de les categories.

I, finalment, en tercera fase, de finals d'octubre a principis de novembre, s'obrirà una votació popular per escollir els productes guanyadors. Les votacions es realitzaran a través d'un aplicatiu web i permetrà a les persones que votin participar en un sorteig amb obsequis vinculats a la iniciativa.

Promoció i acompanyament per als premiats
Els productors dels productes guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. També s'està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.