La Catalana fa costat a Rubiales, però la pressió obliga Soteras a deixar la vicepresidència de l'Espanyola

El malestar als clubs catalans i del Govern després que el president de la FCF digués que són "coses que passen" ja havia provocat una executiva extraordinària dimarts per debatre el posicionament davant l'escàndol

Joan Soteras, nou president de la Federació Catalana de Futbol
Joan Soteras, nou president de la Federació Catalana de Futbol | FCF
Lluís Girona i Martí Oliver
25 d'agost del 2023
Actualitzat el 26 d'agost a les 12:15h
Després de no dimitir, Luis Rubiales perd un dels seus aliats a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, ha renunciat a la vicepresidència de la RFEF obligat per la pressió rebuda per part del Govern, segons informen diversos mitjans. Tot i això, segons apunta El Periódico, Rubiales va cessar tots els vicepresidents de la RFEF menys l'extremeny, home de confiança i possible candidat a substituir-lo. El mandatari del màxim òrgan del futbol català ha hagut de fer marxa enrere després que mantingués el seu suport a Rubiales. Tot ha esclatat quan Soteras ha estat interceptat, aquest divendres al migdia, pels micròfons i càmeres dels mitjans de comunicació a l'arribada a l'assemblea extraordinària de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i ha deixat clar el seu posicionament. "Són coses que passen, intentarem mostrar-li el nostre suport", ha assegurat Soteras.

Com Soteras, altres dirigents de federacions regionals, com Salvador Gomar, de la valenciana, han dimitit dels seus càrrecs a la RFEF. Arran de les declaracions del primer, però, el Govern ha acusat el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de "blanquejar el masclisme" després que Joan Soteras hagi mostrat el seu suport a Luis Rubiales. Primer ha estat Anna Caula, secretària general de l'Esport, qui per part de la Generalitat ha condemnat les paraules de Soteras mentre després el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha elevat el to i ha exigit "contundència" al futbol català en el cas Rubiales.
 
Arxivat a