Barcelona crea el Centre de Noves Masculinitats per combatre les agressions LGTBIfòbiques

L'Ajuntament vol generar "imaginaris diferents" i complementar l'educació dels joves de la ciutat

Manifestació contra l'LGTBIfòbia a Barcelona
Manifestació contra l'LGTBIfòbia a Barcelona | Yvelisse Teixeira
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:12h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns la creació del Centre de Noves Masculinitats, amb l'objectiu de combatre el repunt d'agressions LGTBI que està patint la ciutat i també la violència masclista. Així ho han anunciat l'alcaldessa, Ada Colau, i la tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, en roda de premsa.

El centre tindrà una seu física al passeig Picasso i el consistori preveu inaugurar-lo a l'octubre. "Volem imaginar el centre com un lloc on qualsevol persona de la ciutat s'hi pugui acostar", ha dit Pérez. L'espai oferirà formacions a treballadors municipals, joves, entitats i a la ciutadania en general. "Per acabar amb la LGTBIfòbia hem d'acabar amb els imaginaris que la sustenten", ha defensat.

El centre s'encarregarà de proposar formacions amb perspectiva "plural i diversa". "Ser home no vol dir reaccionar de manera agressiva ni assenyalar al diferent que no compleix amb els rols que suposadament ha de tenir un home", ha defensat Pérez. 

Colau ha insistit que les agressions LGTBIfòbiques estan vinculades a un model patriarcal que genera "discriminació". "És aquí on hem de fer èmfasi, en l'educació i la revisió del model de masculinitat patriarcal", ha reivindicat.

La inauguració del centre s'emmarca en l'estratègia en l'àmbit d'educació que l'Ajuntament tira endavant per combatre la LGTBIfòbia. El full de ruta municipal també inclou els àmbits cultural, comunitari i laboral.

En matèria educativa, Colau i Pérez han assegurat que el gran objectiu és acordar amb la Generalitatque l'educació amb perspectiva LGTBI sigui "matèria troncal" a les escoles catalanes. 

 
Arxivat a