Els joves de 16 a 29 ja poden demanar hora per vacunar-se

El departament vacunarà tota la franja en bloc davant l'augment de casos

Primer dia de vacunació per a joves
Primer dia de vacunació per a joves | Salut
30 de juny del 2021
Actualitzat el 01 de juliol a les 15:07h
Salut ja ha obert la vacunació a la població d'entre 16 i 29 anys. En una roda de premsa, el conseller Josep Maria Argimon ha anunciat la mesura per combatre el repunt de casos en aquesta franja. Els menors d'edat hauran de presentar una autorització de la família per rebre el vaccí. Tota la població adulta ja pot, per tant, demanar hora per vacunar-se a la pàgina web de Salut.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va assenyalar que el grup de joves "és molt homogeni" i "gairebé no hi ha casos d'UCI". Així, apuntava que "possiblement el més lògic és obrir-lo d'una manera única". Cabezas ha recordat que "no estem en les xifres de gener gràcies a l'efecte de la vacunació, però sí en una pujada important"

D'aquesta manera, s'eliminen definitivament les franges d'edat per tal d'immunitzar més ràpid els joves. El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, també havia demanat la modificació del sistema.

El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR o antígens en les darreres 24 hores. L'índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d'edat dels contagiats és de 28,71 anys, la més baixa des de l'inici de la pandèmia. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que, amb dades consolidades, estimen que hi haurà 5.000 positius només de dimarts.

En la mateixa roda de premsa, Argimon també ha anunciat que la segona dosi d'AstraZeneca s'avança a vuit setmanes per als que van rebre la primera. A més, ha aprofitat per fer una crida al grup de 40 a 49 anys perquè "és un grup que encara té recorregut, i que ja podria estar pràcticament vacunat".

Per la seva banda, Cabezas ha explicat que "més del 30%" dels casos ja corresponen a la variant Delta, que és "la variant majoritària en el nostre entorn". Així, ha remarcat que les segones dosis són especialment importants perquè "ens protegeixen amb una efectivitat de més del 80%".