Esprint final del PDECat per entrar al Parlament i condicionar el Govern

Chacón tanca la campanya amb el suport del Mas i erigeix els postconvergents en garants d'un "triple vot": per consolidar la majoria independentista, per tenir un bon executiu i per frenar la CUP

La candidata del PDECat, Àngels Chacón.
La candidata del PDECat, Àngels Chacón. | ACN
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:40h
La campanya del PDECat orbita aquests últims dies al voltant d'un percentatge. Es tracta del 3% dels vots que necessita la candidatura liderada per Àngels Chacón per entrar al Parlament. La formació assegura en públic i en privat que tindrà grup parlamentari propi, representació a totes les demarcacions -a Girona és on més complicat ho té- i capacitat de condicionar el futur Govern. Àngels Chacón ha tancat la campanya des del recinte modernista de Sant Pau, on va encetar el camí cap al 14-F, i ha rebut el suport d'Artur Mas, que en l'última setmana ha augmentat la presència en la línia del que li han demanat els responsables del PDECat. El projecte que lidera David Bonvehí, delmat per la ruptura amb Carles Puigdemont, es juga el futur a les urnes.

Chacón ha indicat que el vot als postconvergents "val per tres": per consolidar la majoria independentista, per tenir un bon Govern i per "frenar la CUP". A banda, la candidata -que s'estrena després de ser cessada com a consellera d'Empresa al setembre- s'ha compromès a "projectar" el llegat de Convergència, partit que va desaparèixer el 2016 davant l'esclat del cas Pujol i l'ombra de la corrupció. "No som cap escissió, reconeixem el seu llegat i el projectarem al segle XXI", ha indicat.

Mas, que al setembre es va desmarcar del projecte de Puigdemont i viu amb incomoditat el trencament del seu espai, s'ha desplaçat fins al recinte modernista per intervenir en el míting final. Ha agraït que hagi pogut subratllar el "perfil institucional" en campanya, i ha remarcat que no ha volgut entrar en l'atac polític ni en la "controvèrsia". Les reflexions generals de l'expresident han passat per la necessitat d'acostar-se a les urnes. "Dins del món sobiranista, cal que totes les opcions estiguin representades al Parlament", ha assenyalat Mas, que ha lamentat que no s'hagi concretat la seva aposta per la "unitat", en la qual ha emmarcat el seu pas al costat del 2016.