audiovisual

Una iniciativa vol convertir les Tres Xemeneies de Sant Adrià en un pol de creació audiovisual

Una idea presentada en el context del MAC, celebrat a Granollers

Les Tres Xemeneies de l'antiga central tèrmica de Sant Adrià de Besòs | ACN
per A.H., Granollers, Catalunya | 29 de setembre de 2021 a les 18:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Clúster Audiovisual de Catalunya vol convertir l'espai de les Tres Xemeneies, entre Sant Adrià de Besòs i Badalona, en un pol de creació audiovisual. Sota el nom de Catalunya Media City, es vol generar un flux d'activitat vinculada a la producció de continguts, donant servei i acollint empreses del sector però també investigant a nivell tecnològic noves tècniques vinculades a nous formats i al gruix de la indústria, des de la producció de films fins a la publicitat.

Així s'ha presentat aquest dimecres al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) a Granollers, on el president del Clúster, Miquel Rutllant, ha posat sobre la taula els models de treball que tenen productores internacionals com ara Netflix, que roden en diferents parts del món. D'aquesta manera, Catalunya captaria el focus per absorbir projectes.


"Volem crear una gran infraestructura, moderna i amb els darrers avenços tecnològics en producció audiovisual i platós, però també laboratoris de creació i de recerca perquè el Catalunya Media City sigui un referent des d'un punt de vista tecnològic", ha assenyalat Rutllant. Una iniciativa que també busca la formació i per això, ha fet èmfasi en disposar d'espai: "és idíl·lic, es basa en un edifici que és patrimoni, una antiga central tèrmica que dibuixa l'skyline de Barcelona.

Ha afirmat que es crearia un barri sencer que generaria riquesa i que vol ser referent al sud d'Europa. La iniciativa beneficaria empreses del sector d'arreu, des de les més petites a les grans: "Tots han de poder-ne fer ús, és totalment transversal, no només pel que fa a la producció de pel·lícules, també en l'àmbit publicitari", ha afegit. Però ha precisat que requereix de la voluntat política i en aquest sentit, s'ha traslladat la proposta a les formacions del Parlament. A més, el Govern ja hi treballa a través dels departaments d'Empresa, Cultura i Territori, ha puntualitzat Rutllant.


Treball de la mà del PAC a Terrassa


La idea exposada pel president del Clúster ha d'anar de la mà d'un referent al país en aquest camp: el Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), a Terrassa, on els platós ja són al 100% de la seva capacitat, i on s'hi roden des d'anuncis fins a pel·lícules, passant per programes de televisió. Per això ha plantejat inicialment ampliar el PAC, per seguir potenciant l'activitat en el sector, i posteriorment crear la gran infraestructura a les Tres Xemeneies.

 

Participació