CCVOR

Emilio Cordero, escollit president del Consell Comarcal

En una sessió celebrada de forma presencial a Can Ribas, de les Franqueses del Vallès

per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 30 de juny de 2021 a les 18:23 |
L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero (PSC-CP), ha estat escollit president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, en el ple celebrat aquest migdia a la Sala d’Actes de Can Ribas, a les Franqueses del Vallès.

Al ple, al qual han assistit, a més dels consellers i conselleres, diferents alcaldes i alcaldesses, diputats, representants dels partits polítics i treballadores i treballadors de la institució, s’ha donat compliment del pacte de Govern entre PSC-CP, Junts i En Comú Guanyem. La setmana passada es va formalitzar amb la renúncia de Francesc Colomé.
Els dos partits que han presentat candidatura a la presidència han estat ERC-AM (Marc Candela), i el PSC-CP. La resta de partits (Junts, En Comú Guanyem, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i CUPVO-AM), no han presentat candidatura. Després de la votació, feta en secret, Emilio Cordero ha obtingut 19 vots; Marc Candela, 8; i hi ha hagut 2 vots en blanc i cap vot nul.


Segons destaca el CCVOr en un comunicat, un cop ja president, Cordero ha esmentat diferents àmbits d’actuació de l’ens comarcal en els propers dos anys, com polítiques socials, economia, turisme i ocupació, medi ambient, habitatge, joventut, ensenyament, agenda 2030 o infraestructura ètica. També ha destacat en el seu discurs que assumeix la presidència "amb la mà estesa" i "amb el repte de servir a una població de més de 400.000 habitants i 39 municipis", a més de "pensar en allò que ens uneix abans que en allò que ens separa".

Per Cordero "es tracta de donar solucions des del nostre àmbit competencial als problemes reals, estar al costat dels ajuntaments i de la gent, de treballar per als que més ho necessiten i prioritzar la distribució de la riquesa i la igualtat d’oportunitats, de fer possible fer una comarca millor per nosaltres i les generacions futures".


Per la seva part, Candela, ha retret el pacte entre PSC-Junts i ECG, i ha comentat que "la governabilitat no pot continuar menystenint a una de les dues grans formacions polítiques de la comarca".

En el torn dels portaveus dels grups comarcals, la d’ERC-AM, Anna Cella, ha expressat el desig que "aquests dos anys de mandat que queden siguin ben diferents als que hem viscut fins ara" i, dirigint-se al president, ha comentat que "ens trobarà sempre disposats a treballar per la comarca i el bé de tothom".

Pe la seva part, el portaveu de PSC-CP, Joan Ramon, ha destacat "la fermesa del pacte de govern", i ha comentat que "ens comprometem com a govern a cercar aquest consens de forma constant, sincera i transparent".

La portaveu de Junts, Roser Colomé, ha comentat que "som aquí per treballar per la comarca sense renunciar mai a la nostra ideologia, sense renunciar a la defensa dels nostres ideals, però hi som per treballar per la comarca".

Per últim, el portaveu d’En Comú Guanyem, José Antonio Montero, ha comentat que "la ciutadania el que ens demana és que no ens discutim, que treballem per ells i per elles, que fem el possible perquè arribi el millor al seu municipi, i el Consell Comarcal té pocs recursos però té la perspectiva de millorar i coordinar l’acció dels governs".

 

Participació