BAXI Manresa remata una gran setmana guanyant l'Unicaja (85-74)

Dani Pérez decideix amb dos triples i sis jugadors locals anoten deu o més punts

Dani Pérez ha decidit el partit amb dos triples al tram final
Dani Pérez ha decidit el partit amb dos triples al tram final | Manel Mas
16 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 23:27h
Setmana rodona per al BAXI Manresa. Al triomf europeu del passat dimecres s'hi ha sumat una victòria de mèrit davant l'Unicaja de Màlaga. El partit ha tingut un xic de tot. Un primer quart igualat força minuts, un equip manresà que ha passat per sobre del seu adversari després, altres moments de patiment quan els visitants s'han acostat a només quatre punts i dos triples decisius de Dani Pérez quan la pilota més cremava. Però no només el base ha estat cabdal. El gran patrimoni d'aquest BAXI Manresa és la paraula "equip". Aquesta nit, sis jugadors han sumat deu o més punts.

El BAXI Manresa ha sortit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Ismael Bako. L'Unicaja de Màlaga ho ha fet amb Norris Cole, Jaime Fernández, Jonathan Barreiro, Tim Abromaitis i Michael Eric. Els dos equips han començat temptejant-se. El públic s'aixecava dels seients per protestar una dura falta d'Abromaitis sobre Moneke. Era la segona del nord-americà i, a més, aquesta era assenyalada com a antiesportiva. El BAXI Manresa seguia la dinàmica del tram final contra el Hapoel Jerusalem i errava des del tir lliure. Això no ha estat obstacle perquè els manresans agafessin un primer i efímer avantatge. Pérez i Moneke situaven al marcador el 15-9 (minut 6). Els malaguenys han sabut entomar el cop situant-se a un sol punt en dues ocasions. Però de la mateixa forma que els visitants han aconseguit un parcial al seu favor també l'ha aconseguit el conjunt bagenc. Francisco ha assumit novament responsabilitats en atac. Seva ha estat la cistella que ha tancat el primer quart (25-18).

L'avantatge local ha seguit creixent. Primer Luke Maye, de tres, i després Yankuba Sima, amb una esmaixada, obrien un forat de dotze punts que obligava a Fotis Katsikaris a demanar temps mort. Abans de reunir-se amb el seu equip Darío Brizuela ha rebut una tècnica que posteriorment ha aprofitat Rafa Martínez (31-18, minut 12). Els andalusos explotaven dos recursos en atac. La circulació de pilota els permetia llançar triples alliberats que no entraven. Més eficaç ha estat jugar per a Eric. El nord-americà ha sumat vuit punts consecutius per acostar el seu equip (33-26, minut 16). El BAXI Manresa no ha deixat acostar més el seu rival. La renda dels locals ha oscil·lat entre els set i els dotze punts que reflectia el marcador al descans (48-36).

La tornada dels vestidors ha consolidat el què s'havia vist al tram final de la primera part. El BAXI Manresa ampliava el seu avantatge davant un rival que s'estava desdibuixant i una afició totalment entregada. Els jugadors bagencs no es permetien cap mena de relaxament. I malgrat que la renda augmentava amb el pas dels minuts tampoc permetien cap llicència als seus oponents. Jugades que semblaven cistella segura per l'Unicaja de Màlaga no acabaven dins perquè els braços dels pivots del BAXI Manresa ho impedia (63-42, minut 27). En aquests moments, l'equip de Katsikaris ha intentat aferrar-se al partit. Un parcial de 2-9 no deixava el partit tancat (64-51).

Cole ha assumit galons per part de l'Unicaja. El col·lectiu del BAXI Manresa compensava les bones accions del nord-americà. Però la dinàmica havia canviat. Els triples visitants entraven. Tot i això, els de Pedro Martínez eren capaços de mantenir un marge de seguretat que els permetia no atabalar-se (75-66, minut 37). Fins que un parcial de 0-5 obligava al tècnic local a intervenir. Pérez anotava un triple clau després d'aquests seixanta segons. Una bona defensa permetia recuperar la pilota i el base català repetia la mateixa acció mentre el Nou Congost cantava MVP. Ha estat el cop final. Bako ho ha rematat enmig d'un ambient ja embogit (85-74).

Incidències: Jordi Aliaga, Jorge Martínez i Esperanza Mendoxa han arbitrat el partit. Dani Garcia ha estat el jugador descartat. L'animador Jordi Callau, el grup de cheerleaders i la mascota Llumet han tornat al Nou Congost.