VÍDEOS Manresa es barcelonitza: foc, corredisses i càrregues policials

La ciutat mostra una imatge inèdita després de la desconvocatòria de la cassolada a la Guàrdia Civil, en una nit que acaba amb un detingut i 14 persones ferides

Contenidors cremant a la carretera de Cardona
Contenidors cremant a la carretera de Cardona | Aina Font Torra
16 d'octubre del 2019
Actualitzat el 17 d'octubre a les 9:56h





Un cop la Marxa per la Llibertat ha arribat al Vell Congost i la cassolada davant la comandància de la Guàrdia Civil ha estat desconvocada per megàfon, Manresa s'ha barcelonitzat. Els Mossos han actuat amb contundència per dissoldre els darrers manifestants i l'ha situació s'ha descontrolat.
  La nit ha finalitzat amb un detingut per aldarulls i danys, segons han informat els Mossos. En total, el SEM ha atès a 14 persones ferides, 12 de les quals van ser donades l'alta en el mateix lloc, i 2 van requerir trasllat hospitalari. El detingut ha quedat en llibertat durant la matinada pendent de comparèixer davant el jutge quan sigui requerit.






Quan ha quedat lliure el carrer Francesc Moragas després del pas de la Marxa per la Llibertat, furgonetes i agents dels antioavalots dels Mossos han pujat fins a la confluència amb carretera de Cardona a tota velocitat per dispersar els últims manifestants que quedaven, que han sortit corrents creuant contenidors per evitar la persecució dels vehicles policials.

A mida que la policia avançava per la carretera de Cardona, alguns dels manifestants han anat tombant més contenidors en la seva retirada cap al centre de Manresa i els han anat incendiant.


Els antiavalots han continuat la seva marxa, en vehicles i a peu, empaitant i carregant contra els manifestants, la immensa majoria dels quals es retiraven sense participar en els desperfectes. Corredisses, furgonetes policials amunt i avall, i agents perseguint els joves ha mostrat una Manresa desconeguda, amb flames, fum i sensació de caos.


Les corredisses han arribat fins a l'altura de la plaça Sant Domènec i el passeig Pere III gairebé fins a mitjanit.




Més informació en les properes hores.