Els Mossos carreguen contra la manifestació feminista de Manresa

Les dones reforcen el seu poder a Manresa amb una manifestació multitudinària pel centre de la ciutat

Els Mossos carregant contra les manifestants del 8-M
Els Mossos carregant contra les manifestants del 8-M | Pere Fontanals
08 de març del 2019
Actualitzat el 07 de febrer del 2022 a les 11:57h
Dones joves clamant i dones més grans mirant. I més endavant dones grans clamant i dones joves mirant. Manresa ha viscut aquest dia 8 de març una aquelarre feminista amb més de 5.000 persones fent petit el passeig de Pere III i les vies centrals de la ciutat. Joves, molt joves, dels moviments estudiantils, i també transversals, com l'associació de veïns del Xup.
 

Un mosso amb un impacte de pintura a la visera. Foto: Pere Fontanals


Amb una primera franja no mixta, i una posterior apta per a tothom. La marxa ha engegat des de la Ben plantada i ha baixat fins a la comissaria de la Policia Nacional on s'ha viscut l'únic capítol conflictiu el vespre. Després d'uns pots de fum lila que han dibuixat una columna davant de la forta presència policial dels Mossos, quatre ous se pintura del mateix color llançats contra la façana en obres de l'edifici de la policia espanyola han provocat corredisses entre els agents de la policia catalana i cops de defensa (de porra) contra tothom qui es trobava en el pas.
  Tres activistes han estat retingudes per una dotzena d'agents, acorralades contra la porta de la comissaria. I mentrestant altres agents empaitaven ombres entre la multitud. Finalment, i després d'uns minuts d'indignació de les manifestants, els mossos han optat per tornar-les a deixar anar.
 

La manifestació al seu pas pel carrer Guimerà. Foto: Pere Fontanals


La marxa ha seguit fins a la plaça Major sense cap més incident. Allà, una pira ha servit per cremar els perjudicis que pateixen les dones i per ballar, a ritme de bruixes, a la vora de la foguera.
 

Festa de les bruixes al final de la manifestació. Foto: Pere Fontanals