La pitjor categoria del primer equip de futbol de Lleida en 45 anys

El Lleida Esportiu jugarà la temporada vinent a la quarta divisió del futbol espanyol, un esglaó al que no davallava el club més gran de la ciutat d'ençà del 1976

Tres jugadors entrenant
Tres jugadors entrenant | Lleida Esportiu
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 22:04h
El Lleida Esportiu jugarà la temporada vinent a la Segona Divisió RFEF, la quarta categoria del futbol espanyol. El club lleidatà, que havia començat la lliga amb l'objectiu de pujar a Segona A, ha acabat completant un any desastrós culminat amb un descens inesperat.

El fracàs és històric; el primer club de futbol de Lleida feia 45 anys que no jugava en una divisió tan baixa com la que disputarà l'entitat d'Albert Esteve a partir del setembre vinent. Per trobar una competició d'aquest nivell cal remuntar-se a la temporada 1976-1977, la darrera en la que la Unió Esportiva Lleida va jugar a Tercera Divisió, la quarta categoria del futbol espanyol.

Aquella temporada va ser la darrera que l'equip va jugar a Tercera després de vuit anys. A partir d'aleshores, el club va enfilar quatre dècades de lligues a la Segona B i a la Segona A a exepció de la temporada 1993-1994, quan l'entitat va jugar a Primera. 

El primer club de futbol de la ciutat (Unió Esportiva i Lleida Esportiu) portava des del 2006 a la Segona B, una tendència que ara s'ha trencat amb el nou format de la competició ideat per la Federació Espanyola de Futbol. El Lleida no jugarà la temporada vinent amb els millors equips de la Segona B. El futbol serà més amateur que mai amb rivals com l'Europa, l'Atzeneta, la Peña Deportiva o el Badalona.

El club entra en un terreny inexplorat durant dècades que l'obligarà a replantejar-se objectius i a fer una plantilla adaptada a la lliga de la Segona Divisió RFEF. Presumiblement, molts dels jugadors de l'equip marxaran aquest estiu, la qual cosa obligarà la direcció tècnic del club a buscar nous futbolistes.