1 de 10
equipaments

Terrassa tindrà un nou parc de Bombers l'any 2024

La Generalitat hi destinarà 4,6 milions d'euros

Visita del conseller Elena al parc de Bombers de Terrassa. | Aj. Terrassa
per A.M, Terrassa, Catalunya | 18 de maig de 2022 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou parc de Bombers de Terrassa estarà llest l'any 2024 i li costarà 4,6 milions d'euros a la Generalitat. Així ho ha anunciat el mateix conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una visita a les instal·lacions dels bombers egarencs. 

El nou parc de Bombers de Terrassa s’ubicarà a la mateixa parcel·la enderrocant l’existent. L’únic que es conservarà del parc actual és el soterrani per adaptar-lo com a zona de pràctiques, amb la construcció també d’una torre sobre el soterrani existent.


Es fomentarà l’ús de materials de construcció durables i de fàcil manteniment. i tindrà tres alçades. A la planta de semisoterrani hi haurà un gimnàs i les instal·lacions; a la planta baixa la part administrativa, vestidors, aula i cotxera; i a la planta primera els locals de descans, cuina, menjador i terrassa. 

A nivell energètic, s'instal·laran plaques fotovoltaiques que responguin a les necessitats energètiques del parc amb la voluntat de convertir-lo en un edifici sostenible i amb consum quasi nul. En total la superfície construïda serà de 1.800,17 m2. Les obres està previst que comencin en els propers mesos i finalitzin en un termini màxim de dos anys.


Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, "aquesta és una gran notícia ja que actualitza i modernitza un recurs molt necessari per a Terrassa i alhora permetrà al Cos de Bombers de la ciutat, disposar d’unes instal·lacions adients i en consonància amb la ciutat".

El parc de Bombers de Terrassa pertany a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN) i actualment té una dotació de 41 bombers funcionaris i 12 voluntaris. Durant el 2021 van dur a terme 1.882 serveis.


El parc compta amb un equip d’excarceració que durant la seva trajectòria ha anat adquirint prestigi a tot el territori, quedant entre les primeres posicions en els diferents concursos interns, estatal i mundial. En l’edició del mundial World Rescue Challenge, que es va celebrar el 2019 a la Rochelle (França), van obtenir la 4a posició.

 

Participació