Terrassa tindrà un nou parc de Bombers l'any 2024

La Generalitat hi destinarà 4,6 milions d'euros

Visita del conseller Elena al parc de Bombers de Terrassa.
Visita del conseller Elena al parc de Bombers de Terrassa. | Aj. Terrassa
A.M
18 de maig del 2022
El nou parc de Bombers de Terrassa estarà llest l'any 2024 i li costarà 4,6 milions d'euros a la Generalitat. Així ho ha anunciat el mateix conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una visita a les instal·lacions dels bombers egarencs. 

El nou parc de Bombers de Terrassa s’ubicarà a la mateixa parcel·la enderrocant l’existent. L’únic que es conservarà del parc actual és el soterrani per adaptar-lo com a zona de pràctiques, amb la construcció també d’una torre sobre el soterrani existent.

Es fomentarà l’ús de materials de construcció durables i de fàcil manteniment. i tindrà tres alçades. A la planta de semisoterrani hi haurà un gimnàs i les instal·lacions; a la planta baixa la part administrativa, vestidors, aula i cotxera; i a la planta primera els locals de descans, cuina, menjador i terrassa. 

A nivell energètic, s'instal·laran plaques fotovoltaiques que responguin a les necessitats energètiques del parc amb la voluntat de convertir-lo en un edifici sostenible i amb consum quasi nul. En total la superfície construïda serà de 1.800,17 m2. Les obres està previst que comencin en els propers mesos i finalitzin en un termini màxim de dos anys.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, "aquesta és una gran notícia ja que actualitza i modernitza un recurs molt necessari per a Terrassa i alhora permetrà al Cos de Bombers de la ciutat, disposar d’unes instal·lacions adients i en consonància amb la ciutat".

El parc de Bombers de Terrassa pertany a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN) i actualment té una dotació de 41 bombers funcionaris i 12 voluntaris. Durant el 2021 van dur a terme 1.882 serveis.

El parc compta amb un equip d’excarceració que durant la seva trajectòria ha anat adquirint prestigi a tot el territori, quedant entre les primeres posicions en els diferents concursos interns, estatal i mundial. En l’edició del mundial World Rescue Challenge, que es va celebrar el 2019 a la Rochelle (França), van obtenir la 4a posició.