Terrassa expressa un «compromís profund» amb la pau i el diàleg després de l'atac de Rússia a Ucraïna

L'Ajuntament de Terrassa s'ha adderit a la declaració institucional de la Federació de Municipis de Catalunya de rebuig a la guerra

La façana de l'Ajuntament de Terrassa il·luminada amb els colors característics de la bandera d'Ucraïna
La façana de l'Ajuntament de Terrassa il·luminada amb els colors característics de la bandera d'Ucraïna | Aj Terrassa
A.M
27 de febrer del 2022
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:44h
L'Ajuntament de Terrassa, davant de la intervenció militar russa sobre el territori ucraïnès, ha acordat la seva adhesió a la declaració institucional de la Federació de Municipis de Catalunya. La decisió arriba després que els diferents grups polítics de la ciutat fessin una declaració conjunta en contra de l'atac a Ucraïna. "És una guerra que no té cap mena de justificació ni de sentit".

La Federació de Municipis de Catalunya se suma així a la declaració realitzada per altres entitats municipalistes, com la del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, en contra de la la intervenció militar russa.

La ciutat fa dies que expressa la seva solidaritat amb la població d'Ucraïna i un "compromís profund amb la pau, el diàleg, el respecte i els drets humans". És per això que, en senyal de suport, la façana de l'ajuntament s'il·lumina des de dissabte amb el blau i groc característics de la seva bandera. D'altra banda, el pròxim dimarts, 1 de març, tindrà lloc a les 19 h una concentració ciutadana al Raval de Montserrat com a acte de rebuig a la guerra i suport al poble ucraïnès.

Finalment, els grups polítics de l'Ajuntament han manifestat la seva esperança en l'efectivitat de les mesures pacífiques i proporcionals de resposta internacional, així com en la diplomàcia i en el paper de les organitzacions internacionals, per tal de reconduir el conflicte cap a àmbits de diàleg i negociació. A més a més, la ciutat s'ha posat a disposició per acollir refugiats de nacionalitat ucraïnesa.