Eva Candela: «Defensaré els interessos de Terrassa i comarca amb estratègies que beneficiïn a tot Catalunya»

Parlem amb la terrassenca Eva Candela, nova diputada pel PSC al Parlament

Candela era la número 18 a la llista dels socialistes a la demarcació de Barcelona.
Candela era la número 18 a la llista dels socialistes a la demarcació de Barcelona. | PSC Terrassa
16 de febrer del 2021
Actualitzat el 17 de febrer a les 10:41h
El PSC va guanyar les eleccions al Parlament d'aquest diumenge. La llista per Barcelona dels socialistes, encapçalada pel candidat Salvador Illa ha aconseguit 23 escons, entre el que s'hi troba el de la terrassenca Eva Candela. L'actual regidora del PSC a l'Ajuntament de Terrassa entrarà a la cambra catalana com a número 18 per Barcelona.

Després de confirmar-se l'entrada de Candela al Parlament, LaTorre ha contactat amb la nova diputada egarenca per conèixer com encara el seu salt a la política nacional. En aquest context, assegura que seguirà a l'oposició del Ple Municipal de Terrassa al grup municipal del PSC i manifesta la seva il·lusió per aquesta nova etapa.

- Formarà part del grup parlamentari socialista. S’esperava entrar?

- Quan vaig saber que era la número 18 per Barcelona m'ho vaig començar a plantejar, però quan es va anunciar que Salvador Illa era el nostre cap de llista, el meu pensament va fer un gran gir. Les enquestes ens eren cada dia més favorables, i aleshores me'n vaig adonar que en tenia moltes possibilitats.

- Com valoren la victòria, a més de Catalunya, a Terrassa i al Vallès Occidental? 

- Són uns grans resultats fruit d'una gran campanya. Nosaltres hem exposat tres idees principals: treballar per la salut, per l'economia i per passar pàgina i deixar enrere el Procés. Les nostres propostes han tingut acceptació i s'ha demostrat després de l'escrutini final.

- En què han basat la campanya?

- A causa de la pandèmia ha estat molt peculiar, molt diferent de les campanyes a les quals estem acostumades. Hem trobat a faltar el porta a porta i els mítings, però ens hem adaptat. Teníem el programa més treballat, elaborat amb la intenció de marcar el full de ruta d'un govern, i l'hem sabut transmetre per xarxes i quan hem pogut, a pe de carrer.

- Es veuen amb opcions de governar?

- Venen uns dies de diàleg, i malgrat que és complicat, no descartem cap opció. Hi ha molt partit per jugar, i fins que no estigui tot parlat, no menystindrem les nostres possibilitats d'encapçalar un govern.

- Si és així, amb qui?

- Com hem manifestat durant la campanya, la nostra aliança amb En Comú Podem està sobre la taula sí o sí. Amb la resta de partits, a banda de Vox, amb qui descartem pactar, dependrà de les renúncies que cada formació estigui disposada a fer. Veurem fins on poden arribar les negociacions en cada cas, però el nostre candidat ja va anunciar que es presentaria a la investidura.

- Pretén quedar-se com a regidora a l’Ajuntament de Terrassa?

- Sí, la meva intenció és continuar amb la meva tasca de regidora a l'oposició i a la vegada ser diputada al Parlament.

- Com compaginarà les dues ocupacions?

- Fins ara compaginava la meva ocupació professional amb la de regidora. Ara he presentat una renúncia i deixaré la meva tasca d'arquitecta tècnica a l'administració pública per dedicar-me exclusivament a la meva tasca com a diputada.

- Què espera d’aquesta nova experiència?

- Estic molt il·lusionada, formo part d'un equip amb molt potencial i tinc moltes ganes de començar-hi a treballar. Per a mi, Salvador Illa és un referent i penso que encara, amb 60 anys, em queda molt per aprendre d'ell i els meus companys.

- Què suposa entrar al parlament després de més de 30 anys militant al PSC?

- Suposa veure la política des d'una altra visió, però a la vegada, una oportunitat per aplicar tot el que he après en l'àmbit municipal, com a política, però també com a professional de l'administració; considero que conec bé Terrassa i altres ciutats de Catalunya. La meva situació és comparable a un plànol: si fins ara treballava a escala 1:1, ara ho faré a escala 1:10.000, però sense oblidar d'on vinc a l'hora de traçar estratègies que beneficiïn a tot Catalunya.

- Quin rol espera dins del grup parlamentari socialista?

- Crec que tinc una capacitat d'adaptació gran, pel que em trobo a disposició del partit per desenvolupar les tasques que creguin oportunes d'encomanar-me. Encara no hem parlat en aquesta direcció, però vull sumar i ser una més del projecte. Espero tenir-ne notícies aviat.

- Què pot aportar al grup parlamentari?

- Vull posar en relleu la meva experiència al món municipal. Puc aportar una visió diferent: porto molts anys tractant el gra petit, en contacte permanent amb els veïns i veïnes, i opino que el meu perfil encaixa amb la proximitat que busca el partit. Defensarem els interessos de Terrassa i la comarca.

Arxivat a