Alzheimer

Sant Feliu de Pallerols acull la presentació de «Postals presents per a una mare absent»

Amb la conferència de l'autor, Pep Garcia Orri, "10 coses que he après amb l’Alzheimer…, tot i que jo no volia”, el pròxim 20 de març

per NacióGarrotxa, Sant Feliu de Pallerols | 9 de març de 2020 a les 10:26 |
L'escriptor Pep Garcia, durant l'acte de presentació del seu darrer llibre a Manresa. | AFT.
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest pròxim divendres 20 març a les 19.00 h, a la Biblioteca Josep Maria Garganta de Sant Feliu de Pallerols (carrer del Soler, 5) es presenta el llibre Postals presents per a una mare absent –a benefici de la Fundació Pasqual Maragall–, que correrà a càrrec del seu autor, Pep Garcia Orri (Vic 1964; a Manresa des de 1968) amb la conferència "10 coses que he après amb l’alzheimer…, tot i que jo no volia”.

El llibre de Pep Garcia recull 27 postals que són 27 instants, flaixos fugaços, quotidians, sorprenents, descoratjadors, tendres compartits amb la Maria i l’alzheimer. No és un llibre de records. És un llibre de moments escrits en temps real per l’autor mentre tot "allò" passava.


L’Alzheimer va entrar per la finestra de casa de Pep Garcia l’estiu del 2011. Maria, la mare, "estava bé”, però ja no estava sola, perquè la malaltia no tenia intenció de deixar-la. Quan arriba, la vida, enmig d’un sentiment de desorientació i de pèrdua aclaparadors, "només ens regala instants, moments, flaixos fugaços que vaig (intentar) capturar, a l’instant i en temps real, en forma de petites postals en què es veu, o s’entreveu, el que passa, o el que no, el que es fa, o el que no, el que es pot, i el que no, el que és i el que havia estat…". I va ser tot acompanyant i pensant en la Maria i malfiant-se de l’alzheimer que va escriure aquestes postals presents per a una mare absent.

“Ens deixes llegir un munt de postals, moments compartits entre tu i la mare, que ens ajuden a entrar en aquest lloc tan incomprensible de manera conscient”, escriu Cristina Maragall al pròleg del llibre, que va dedicat a les persones amb alzheimer, als seus cuidadors i a les associacions, entitats i professionals que treballen, acompanyen i investiguen l’alzheimer. Per això els beneficis corresponents als drets d’autor d’aquest llibre són per a la Fundació Pasqual Maragall.

 

Carta de convit a la presentació i a la conferència. Foto: @peplageneral.

 

Participació