Aquest vi de la ​Pobla de Cérvoles és el millor de la DO Costers del Segre

​Cérvoles Estrats 2019 guanya la categoria de Millor Vi de la DO Costers del Segre 2022, l’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera, Millor Blanc amb Criança i Millor Monovarietal de Macabeu

El millor vi de Catalunya segons La Guia és aquest

| 02/12/2022 a les 13:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Cérvoles, DO Costers del Segre
Els guardonats en aquesta edició 2022
Els guardonats en aquesta edició 2022
Cérvoles Estrats 2019, del celler Cérvoles de la Pobla de Cérvoles, és el millor vi de la DO Costers del Segre d'aquest 2022. El guanyador s'ha anunciat en l’acte de lliurament de premis d'aquest Primer Concurs de Vins DO Costers del Segre.

Cérvoles Estrats és un vi d'aromes intenses de criança en fusta (cedre, clau, pebre i fruita seca). Destaca per les notes balsàmiques, especiades, de confitura, de fruits negres, pruna, records de la fulla de tabac, regalèssia negra i tocs minerals característics de Cérvoles.

Pel que fa al Premi al Millor Negre amb Criança, en aquesta primera edició, ha recaigut també en el Cérvoles 2019. En aquesta categoria, la medalla de plata ha estat pel Saó Expressiu 2019 del Celler Mas Blanch i Jové, també de la Pobla de Cérvoles, i el bronze pel vi Raimat El Molí 2018 del celler Raimat de Lleida. 

En categoria Millor Blanc amb Criança, el guanyador és L’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera de Vallbona de les Monges. La medalla de plata ha estat pel vi Saó Blanc 2021 del Celler Mas Blanch i Jové i, el bronze, pel Roc de Foc 2014 del Celler Clos Pons de l’Albagés. Precisament el vi L’Olivera V89 és també el guanyador del premi al Millor Monovarietal de Macabeu. Un premi especial per aquesta varietat que l’organització justifica “perquè el raïm macabeu és una de les varietats blanques més plantades del territori i és una varietat cent per cent autòctona, perfectament adaptada al territori i que dona com a resultat vins excepcionals i que garanteixen aquesta singularització i definició d’aquesta regió al món”. 
El premi al Millor Vi Negre Jove ha recaigut en el Petit de Sanui Negre 2020 del Celler de Sanui de Lleida. El Siós Nature 2021 de Costers del Sió de Balaguer ha estat medalla de plata; i el Sot Neral Syrah 2021 del celler Carviresa de Tàrrega, medalla de bronze en aquesta categoria.

En relació amb el Millor Vi Blanc Jove, el guanyador és l’Espurlent 2021 del celler El Vinyer de Fígols de Tremp. La segona posició en aquesta categoria ha estat pel Celistia Blanc 2021 del celler Costers del Sió, mentre que el Petit Saó Blanc 2021 de Mas Blanch i Jové ha estat el tercer classificat.

El Cristiari Rosat 2021 del celler Vall de Baldomar del municipi de Baldomar (Artesa de Segre) ha estat triat com a Millor Vi Rosat. En aquesta categoria, la plata és pel Sot Neral Garnatxa 2022 del celler Carviresa de Tàrrega i, el bronze, pel vi Vola Vola Papallona 2021 del celler Mas Ramoneda d’Artesa de Segre. 

Finalment, el Gualech Reserva Especial 2017, del celler Analec de Nalec (Urgell), s’ha endut el premi al Millor Vi Escumós de la DO Costers del Segre 2022.

Premi a la Millor Iniciativa Sostenible


El celler Raimat de Lleida s’endú aquest premi “per dur a terme pràctiques com el reg eficient amb font d’aigua pròpia i reg per gravetat. També per realitzar una viticultura de precisió mitjançant teledetecció, o fer millores en la biodiversitat de les vinyes amb coberta vegetal, entre altres coses”. A

ixí ho han manifestat els organitzadors del certamen que valorat les diverses certificacions oficials que té aquest celler com els segells ecològic i de producció integrada o el Wineris for Climate Protection. Cal recordar que celler Raimat compta amb més de 700 hectàrees sostenibles i ecològiques, i té més d’un centenar d’espècies de flora i fauna. A més, fa una aposta ferma, des de fa temps, per la producció ecològica que pretén que arribi al 100%.

Aquest premi s'emmarca en la línia d’actuació de la DO Costers del Segre que és pionera a l’estat espanyol en desenvolupar un programa propi de sostenibilitat. En aquest sentit, des de la denominació d’origen lleidatana es creen, defensen i promouen pràctiques de prevenció dels recursos que garanteixin una bona salut ambiental, viabilitat econòmica i responsabilitat social. Una manera de fer que pensa en un futur on el sector vitivinícola pugui continuar sent un pilar econòmic i social important en el territori i, sobretot, perquè es pugui garantir un relleu generacional amb garanties.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week
Sergi Cortés
Javier Pagés, president de la BWW, es mostra satisfet amb les xifres d'expositors i de compradors internacionals de la Barcelona Wine Week d'aquest 2023
Pack feina de la nova marca Closca
Pack feina de la nova marca Closca
Jordi Bes Lozano
La cooperativa Fruits Secs i Olis (FSO) Garrigues llança la marca Closca per promoure el consum de proximitat i demostrar que l'agricultura té futur
Imatge il·lustrativa
PDPhotos, Pixabay
​Torres Brandy és la marca de brandi preferida dels bartenders segons la revista Drinks International