Lluís Vall esdevé president de Fòrum Demòcrata, una nova organització juvenil lligada al PDECat

Tot indica que aquesta plataforma esdevindrà la nova entitat juvenil del Partit Demòcrata si la JNC se'n desvincula definitivament

08 d'octubre del 2020
Actualitzat el 09 d'octubre a les 12:14h
Lluís Vall en una votació del PDECat (arxiu).
Lluís Vall en una votació del PDECat (arxiu). | Lluís Vall / Twitter
El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i regidor de Gironella, Lluís Vall, és el nou president fundador d'una nova organització juvenil lligada al Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), anomenada Fòrum Demòcrata.

La plataforma es defineix com a "independentista, nacionalista i de centre, compromesos amb el progrés econòmic i social del país"; i tot indica que esdevindrà la nova entitat juvenil del PDECat, si la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) se'n desvincula definitivament. El passat mes de juliol, des de la JNC es va recomanar als seus militants participar en el congrés de Junts per Catalunya (JxCat).

Fórum Demòcrata preveu fer el congrés fundacional a finals d'aquest any. Es tracta d'una nova organització impulsada per una desena de càrrecs electes, de com a màxim 30 anys, entre els quals també hi ha l'exsecretari general de la JNC i diputat a Madrid, Sergi Miquel i, de la Catalunya Central, la bagenca Núria Creus. 

Lluís Vall ha explicat a NacióBerguedà que el Fòrum Demòcrata neix de l'impuls de càrrecs electes lligats al PDECat i procedents de la JNC, les antigues joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).  "La JNC ha fet una transició cap a Junts per Catalunya i hi ha gent que no hi estàvem d'acord", ha expressat. "No ens hi vam sentir còmodes perquè considerem que Junts per Catalunya és un meló per obrir, ens cal conèixer el debat ideològic que hi ha al darrere, quins són els interessos que defensa a nivell de país, i no ens queda clar quins posicionaments tenen cap a l'escola concertada, entre altres", ha explicat Lluís Vall. "Per exemple, es va aprovar una llei de regulació dels lloguers que considerem que no resol el problema, es van deixar endur pel populisme", ha afegit Vall.

"Considerem que, de moment, la JNC s'havia de mantenir neutre, però va decidir transitar cap a Junts per Catalunya. Uns quants membres de la JNC ens vam sentir orfes en aquest sentit, i vam decidir impulsar un moviment polític juvenil per donar cabuda a aquelles persones que considerem que defensen la política de la bona gestió", ha destacat Lluís Vall. 

Vall ha subratllat que la seva és una posició de centre: "La política se n'està anant cap als dos extrems, esquerres i dretes. Per tant, queda un espai buit de centre molt important. Nosaltres defensem la gestió, creiem que això no està renyit amb els anhels de recerca de la llibertat del poble català". "Creiem que s'ha abandonat un pal de paller important que és treballar per tenir un govern fort i unit des d'una bona gestió, no tant des de l'activisme i el populisme", ha afegit. "Fòrum Demòcrata està impulsat per càrrecs electes. Però ja ens han arribat adhesions de gent que no havia militat a la JNC, que se sent interpel·lada per aquest espai", ha fet èmfasi Vall. 

"Ens pregunten si som les joventuts del PDECat. De moment, no. Perquè això s'ha de decidir en un congrés fundacional, però sí que és veritat que ideològicament estem molt propers al Partit Demòcrata i que molts en som militants", ha concretat.