1 de 10
SUCCESSOS

Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal de Bítem, a Tortosa

Segons dades definitives del Cos d’Agents Rurals, ha afectat una superfície de 26 hectàrees

Vista aèria de la zona cremada | Agents Rurals
per Redacció, Tortosa | 6 de febrer de 2023 a les 18:47 |
Els Bombers de la Generalitat han extingit a les 5 de la tarda d'aquest dilluns l’incendi forestal de Bítem, a Tortosa. Segons dades definitives del Cos d’Agents Rurals, ha afectat una superfície de 26 hectàrees. Els Agents Rurals encara el tenen en fase d’investigació; treballen amb la hipòtesi principal que el foc hagués començat per una crema de vegetació mal apagada.

L’incendi va ser alertat a Bombers el passat diumenge, poc després de la mitjanit. Es va iniciar en un bosc als afores del nucli de Bítem, a Tortosa, i es va propagar ràpidament a causa del fort vent de mestral que bufava a la zona, amb ratxes de 30 km/h i, puntualment, amb cops de 50 km/h.


El foc es va anar escampant per una zona d’orografia molt complicada. Els Bombers van tenir moltes dificultats per accedir-hi i arribar a la carena del coll de l’Alba, on es van generar diversos focus secundaris. El foc es va estabilitzar el passat diumenge cap a dos quarts d'1 del migdia, després que els Bombers l’ancoressin en una zona de conreus. L’incendi, posteriorment, es va controlar a la tarda, a dos quarts de 7. Tots els vehicles de Bombers ja s’han retirat de la zona.

El de Bítem no ha estat l’únic incendi forestal en què han treballat els Bombers de la Generalitat en les últimes hores en esta zona. S'han produït un parell d’avisos més. Tots dos, gairebé seguits, cap a tres quarts d'11 de la nit. En el primer hi va treballar una sola dotació dels Bombers i en l’altre, un parell. Els incendis, que estan sent investigats pel Cos d’Agents Rurals, van ser extingits en poc més de dues hores, salvant, també, el fort vent que bufava en aquells moments a la zona.


Una persona ha estat detinguda per la Policia Local de Tortosa arran dels dos últims incendis.

 

Participació