1 de 10
AJUNTAMENT DE TARRAGONA

S'aprova la nova estructura de costos del contracte de la neteja de Tarragona

L'abstenció d'En Comú Podem ha obligat l'alcalde Pau Ricomà a exercir el vot de qualitat, per desfer el desempat

Imatge de deixalles en un contenidor a Tarragona. | Ajuntament de Tarragona.
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 27 de gener de 2023 a les 09:43 |
El plenari municipal de Tarragona ha tirat endavant aquest divendres la nova estructura de costos del futur contracte de la neteja. El plec inclourà rectificacions com ara unir els lots 1 i 2, així com també es preveu un increment de 189.000 euros anuals respecte a l'anterior proposta aprovada l'any passat.

El comitè d'empresa de l'actual adjudicatària (FCC) ha protestat durant la sessió, en la mateixa línia que ja ho havia fet anteriorment. Un comunicat difós per ells mateixos ha estat llegit per la regidora no adscrita Sonia Orts, que ha retret a la CUP el fet que no defensés la demanda dels treballadors, de no aprovar aquestes noves condicions perquè "no garanteixen" la promesa d'un increment salarial del 8%.


A diferència de l'anterior estructura de costos, l'oposició ha votat majoritàriament en contra de la proposta del govern, amb l'única abstenció d'En Comú Podem. Això ha obligat l'alcalde Pau Ricomà a exercir el vot de qualitat.

La cap de l'oposició, Sandra Ramos (PSC), ha recordat l'increment del cost del contracte i ha assegurat que "vist el que hem vist, més val esperar al mes de maig", quan es produeixin les eleccions municipals. El contracte, justament aquesta primavera, entrarà en pròrroga, a l'espera de si la nova licitació tingui la concurrència d'empreses que no va tenir a finals d'any.


El regidor de l'àrea de Neteja, Jordi Fortuny, ha assenyalat que l'estructura de costos aprovada és "orientativa" i que serà a través de l'adjudicació que es decidirà quina serà. A més, ha afirmat que les condicions de treball i els diners per garantir l'increment salarial estan fixats.
 

 

Participació