1 de 10
INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa obre un expedient a Global Talke S.L. pels dos incidents de la setmana passada

Els Mossos d'Esquadra fan dues inspeccions a l'empresa i emeten un informe que envien al jutjat

L'empresa Global Talke, a Tarragona. | Google
per Redacció, Tarragona | 26 d'octubre de 2022 a les 15:55 |
El Departament d'Empresa ha obert un expedient a l'empresa Global Talke S.L. arran dels dos incidents que va patir la setmana passada i que van requerir l'activació del Plaseqta en fase de prealerta. L'actuació d'Empresa s'ha fet a requeriment de l'Ajuntament de Tarragona.

També els Mossos d'Esquadra, a través de l'Àrea Central de Medi Ambient, ha fet actuacions i va obrir diligències arran de l'incendi del dia 18 d'octubre, que va comportar una primera inspecció. El dia 21, i arran d'un nou incident, se'n va fer una segona. Les inspeccions han desembocat en l'elaboració d'un informe que s'ha enviat al jutjat. Arran d'això, la fiscalia de Tarragona ha obert diligències d'investigació, segons ha informat el Diari de Tarragona.


L'Ajuntament de Tarragona va demanar que la Generalitat esclareixi, a través dels seus organismes competents, les causes dels dos incidents, avaluar el compliment de la normativa en matèria de seguretat industrial i laboral i dirimir les responsabilitats que se'n puguin derivar.

L'incendi del 18 d'octubre es va produir en una nau que emmagatzemava productes líquids químics inflamables i que va provocar un núvol de fum tòxic de clorur de calci a l'exterior del magatzem. Durant la intervenció dels cossos d’emergències dos bombers van patir afectacions i van requerir el trasllat a l'Hospital Joan XXIII. La matinada del dia 21, la pluja va provocar una reacció química en unes deixalles que van fer que s'alliberés monòxid de carboni.

 

Participació