1 de 10
política

Denuncien assetjament sexual a joves militants d'un dirigent tarragoní de CDC i Junts

Dues víctimes vinculades a la JNC comparteixen les seves vivències a Twitter i asseguren que l'acusat "porta anys repetint el patró amb alguns dels militants més joves"

Un ex-militant de la JNC denuncia haver patit assetjament d'un membre de la JNC | @NilGarciaE
per Redacció, Barcelona, Catalunya | 3 de juliol de 2022 a les 17:21 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un militant i un exmilitant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) han denunciat als seus comptes de Twitter que van patir assetjament sexual per part d'un home, al qual "li direm senyor Q", un quadre de Convergència primer i de Junts després a Tarragona. Els dos joves han defensat que el presumpte agressor, que havia estat "regidor d'una important ciutat" i ben connectat amb la direcció, "porta anys repetint el mateix patró amb alguns dels militants més joves" de l'organització.
  El secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha expressat el seu "suport i el de l'organització a les persones afectades i ha dit que és "a la seva disposició per tal d'esclarir els fets i actuar en conseqüència. Tolerància zero amb l'assetjament", ha conclòs.

De fet, ambdós joves, en els seus escrits han volgut destacar l'ajuda que han rebut per part de la JNC, a qui en el moment dels fets van denunciar el que passava. Unes denúncies, però, que, segons un dels afectats, "van quedar en res".


"No van veure indicis de mala praxis que un tio de 50 anys converses de sexe amb dos nois de 16-17 i que tingués el vídeo d'un masturbant-se", ha relatat el Nil Garcia. Ell ha estat qui ha donat més detalls i en primera instància del presumpte agressor. Ha explicat que havia estat regidor d'una important ciutat catalana i que tenia un càrrec orgànic al partit. També ha detallat que el seu modus operandi consistia a guanyar-se la confiança dels més joves convidant-los a actes pel territori i presentant-los a gent destacada.
 

Primer, ha explicat Garcia, li va demanar una sol·licitud d'amistat a Facebook, després li va preguntar si podia tenir el seu WhatsApp i, tot seguit, va crear un grup amb ells dos i un altre noi jove de la JNC. Al començament, parlaven de política. Després, els va acabar explicant que ell, casat i amb dos fills, havia tingut experiències sexuals amb homes, coneixedor que els dos nois eren gais. La cosa va anar a més, i el senyor Q els va acabar enviant vídeos porno -no d'ell- pel grup, els manipulava perquè sortissin junts, i va acabar enviant una foto de l'altre noi despullat pel xat dels tres.

"Fa aprox. una setmana el senyor Q em va obrir de nou per Facebook. Després de 8 anys! Ni vaig contestar. Abans de bloquejar-lo, vaig mirar el seu perfil. Segueix quedant amb nois de les joventuts per 'parlar de política'", ha relatat el Nil.

Pel que fa al militant que ha compartit la seva experiència a Twitter, Àngel Segura ha dit que ell no ho havia fet públic perquè, en el seu cas, l'home "no havia anat més enllà d'algunes converses pujades de to o 'estranyes' que ens generaven molta incomoditat". Segura és coordinador de Territori i Medi Ambient de Junts a Sant Cugat, conseller nacional de la JNC i cap local de la JNC de Sant Cugat. "Cap de nosaltres érem conscients de la situació. De com aquest home estava aplicant el mateix patró amb molts més companys i companyes d'organització", ha afirmat l'Àngel, que ha afegit que "sovint" ho feia "de maneres diferents (en alguns casos molt més greu que en d'altres), però dins d'una manera de fer pròpia de qui intenta manipular salvatgement i de manera sistematitzada a uns joves individualment".

Amb tot, Segura, de la mateix manera que el secretari general de la JNC, ha instat a qualsevol altre militant que hagi patit una situació similar a què es posi en contacte amb ell.

 

Participació