PORT

Els Comuns demanen prohibir l'obertura de comerços «duty free» enfocats als creuers que arribin a Tarragona

El Port preveu rebre al 2023 un total de 250.000 visitants

per Redacció, Tarragona | 12 de juny de 2022 a les 18:35 |
Un creuer, fent escala al Port de Tarragona. | ACN
Prohibir l'obertura de comerços duty free. Aquesta és una de les propostes fetes per Tarragona en Comú preveient l'arribada de 250.000 creueristes a partir del 2023. La construcció de la nova terminal de creuers obliga, segons la formació política, a deixar d'apostar "en el creixement i desenvolupament del turisme de creuers" i repensar "el model de turisme, evitant la massificació turística", així com els "greuges ambientals que provoca al medi natural i a la salut de les persones".

En aquest sentit, l'eventual obertura d'espais duty free, és a dir, comerços lliures d'impostos, desprotegiria segons Tarragona en Comú el comerç local. Per això reclamen un turisme "que generi llocs de treball de qualitat i permanents al nostre territori".


Tot i això, reconeixen que el nombre de creueristes que fan turisme a Tarragona no arriben a un 10%. "És indiscutible que el turisme ha de ser un dels motors de desenvolupament del nostre territori i de la nostra ciutat, però no a qualsevol preu. Si de veritat creiem en un creixement sostenible i en una transició verda de la nostra societat, és imprescindible que les inversions i polítiques públiques vagin dirigides a consolidar un turisme sostenible i de qualitat. En el cas del turisme massiu, com el dels grans creuers, està demostrat l’impacte negatiu que aquest provoca al benestar i gaudi social de la població, com succeeix en poblacions que ho pateixen des de fa molt de temps com és el cas de Barcelona, Mallorca o Venècia", lamenten.

 

 

Participació