AJUNTAMENT DE TARRAGONA

L'Ajuntament de Tarragona celebra per primer cop el Dia dels valors republicans

Pau Ricomà: "A nosaltres ens correspon treballar i explicar aquests valors i que continuïn pervivint en el futur, en una societat més justa i democràtica"

per Redacció, Tarragona | 14 d'abril de 2022 a les 13:29 |
El dia dels valors republicans, al saló de plens de Tarragona. | Tjerk van der Meulen
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest matí la celebració institucional del Dia dels Valors Republicans, per primera vegada després que el Consell Plenari del passat 18 de juny de 2021 aprovés la seva institucionalització.  

L'acte, celebrat al Saló de Plens, ha comptat amb la presentació del propi alcalde, que ha expressat que "avui és un dia per a reflexionar sobre aquest compendi de valors republicans i del què signifiquen. Un dia, que ens recordi d'on venim, on som i on volem anar". Ricomà ha manifestat que "amb la celebració d'aquest dia fem pedagogia dels valors republicans i manifestem el compromís de l'Ajuntament de Tarragona per treballar pel bé comú de tota la ciutadania com a objectiu irrenunciable, –i ha conclòs- a nosaltres, ens correspon treballar i explicar aquests valors republicans i que continuïn pervivint en el futur, en una societat més justa i democràtica".  


A continuació, Josep Lluís Martín Berbois, doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona i tècnic de continguts i publicacions del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, ha ofert una conferència sobre el passat, present i futur dels valors republicans. Martín Berbois és autor de setze llibres a diverses editorials catalanes i ha publicat un centenar de textos a revistes especialitzades, bona part d'aquestes publicacions, sobre el període de la Segona República.

Durant l'acte ha estat present al Saló de Plens el bust de la República, datat de la Segona República i que l'alcalde Pere Lloret va regalar a les escoles de la ciutat. L'alcalde Ricomà ha conclòs l'acte citant el discurs del 14 d'abril de 1931, del primer alcalde republicà de Tarragona Pere Lloret.


Durant l'acte, ha estat present al Saló de Plens el bust de la República, datat de la Segona República i que l'alcalde Pere Lloret va regalar a les escoles de la ciutat.

L'acte institucional d'avui forma part del Programa de Memòria Democràtica de Tarragona, enguany dedicat als deportats tarragonins als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Amb motiu de la celebració del Dia dels Valors Republicans, durant tot el dia d'avui la façana de l'Ajuntament lluirà el domàs de la República.

 

Participació