1 de 10
JUDICIAL

El cas Jaume I enceta una nova via judicial a Madrid

L'Ajuntament de Tarragona ha licitat la contractació d'una procuradoria

L'espai de l'aparcament Jaume I de Tarragona. | NotíciesTarragona.
per Redacció, Tarragona | 3 de març de 2022 a les 08:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cas Jaume I continua el seu periple judicial. La desaparició de la plataforma ciutadana que va presentar inicialment la denúncia ha deixat sol el consistori, que ara ha iniciat una nova via al jutjat de primera instància de Madrid, tal com ha avançat el Diari de Tarragona. Aquesta derivada del cas pretén que s'investigui el motiu pel qual la maquinària existent a l'interior de l'aparcament de la Part Alta té un valor d'una cinquena part del que es preveia al contracte inicial.

Tot plegat es refereix a uns fets succeïts a principis del mil·lenni, quan el govern de l'alcalde Joan Miquel Nadal (CiU) va impulsar el projecte d'un aparcament intel·ligent entre la plaça de la Pagesia i el rectorat de la URV. L'obra estava pressupostada en 3,9 milions, però finalment el consistori ha hagut de desemborsar més de 30 milions en dues dècades, sense que ni tan sols l'aparcament hagi arribat a tenir l'ús pel qual va ser construït.


Tancada la via mercantil, l'Ajuntament va iniciar al novembre passat un procediment contra les empreses financeres, si bé encara està pendent de l'autorització judicial de la seva tramitació. L'acusació és contra Metropolitan i BSCH per facturar maquinària per un valor diferent al real, ja que segons el consistori no hauria estat lliurada de manera íntegra.

En total, l'informe pericial calcula el valor d'aquest material en 831.000 euros, malgrat que la facturació va ser per 5 milions. Amb aquest procediment, l'empresa municipal d'Aparcaments (AMT), ara fusionada amb l'EMT, intenta recuperar part del capital invertit. L'última passa és la licitació el 25 de febrer de la contractació d'un servei de procuradoria a Madrid. El termini per presentar ofertes s'acaba el 14 de març, amb un pressupost estimat de 5.279 euros.

 

Participació