MOBILITAT

Les empreses de lloguer de patinets elèctrics a Tarragona ignoren els barris de Ponent

Només Spin permet circular per alguns dels seus carrers, però no tots

per Redacció, Tarragona | 9 de desembre de 2021 a les 07:22 |
Els patinets elèctrics, en un aparcament a la ciutat de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Contradient la proposta inicial del consistori, les quatre empreses que des de fa gairebé un any ofereixen el servei de lloguer de patinets elèctrics a Tarragona es neguen a permetre circular per tots els seus carrers. Tal com ha avançat el Diari Més i ha pogut comprovar aquest mitjà, les aplicacions que permeten desbloquejar els aparells i que obliguen a activar la geolocalització no contemplen la possibilitat de circular majoritàriament més enllà del centre de la ciutat i el barri de Sant Pere i Sant Pau.

L'impuls dels patinets elèctrics va ser una mesura a favor de la mobilitat sostenible a tot el terme municipal que estigui connectat per carrers. No és el cas per exemple de Sant Salvador o de certes urbanitzacions dels barris de Llevant, a on els patinets no hi poden accedir ja que no disposen de carril per on circular de manera segura. No és el cas dels barris de Ponent, que tenen una connexió directa per la carretera N-340, on a més hi ha carril bici.


De les quatre empreses en funcionament, només Spin ofereix la possibilitat de transitar en un recorregut estret fins al barri de Bonavista, però exclou la major part de vies interiors de totes les zones a la llera sud del riu Francolí. Això ha provocat que, a la pràctica, els nous aparcaments de vehicles de mobilitat personal instal·lats arreu de la ciutat estiguin en desús en aquests barris. Ara, l'associació de veïns de Bonavista ha demanat la retirada de dos d'aquests aparcaments, que van anar a càrrec de les empreses operadores.

Els veïns dels barris de Ponent alerten que la desaparició d'aquests patinets ha estat progressiva, ja que a la seva arribada aquest 2021 van ser-hi presents, fins al punt que es queixaven de l'ús que en feien alguns adolescents.

 

Participació