1 de 10
LABORAL

Els interins es manifesten a Tarragona a l'espera de la votació del decret d'estabilització

Unes dues-centes persones han recorregut els carrers del centre de la ciutat rere el lema "Les que hi som, ens quedem, no a l'Icetazo"

La manifestació dels interins, aquest dimarts a Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 30 de novembre de 2021 a les 14:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de dues-centes persones s'han manifestat aquest dimarts al migdia des de la plaça dels Carros fins a la plaça de la Font de Tarragona contra el decret de regularització de la temporalitat de l'empleat públic, del ministre Miquel Iceta. La votació es durà a terme demà dijous al Congrés espanyol i es preveu tensa ja que són diversos els col·lectius que s'oposen a la mesura, que podria representar "l'ERO encobert més gran de la història".

La marxa ha estat menys nombrosa que la del passat 28 d'octubre, quan també es va dur a terme una vaga convocada pels mateixos sindicats. Rere la pancarta amb el lema "Les que hi som, ens quedem, no a l'Icetazo", treballadors de la funció pública i membres dels sindicats COS, IAC-CATAC, Co.Bas i CGT han recorregut diversos carrers cèntrics i s'han aturat als Serveis Territorials del Departament d'Educació. Laura Ferré, delegada del sindicat USTEC, ha reclamat de nou un concurs de mèrits per als treballadors que duguin tres anys o més com a interins i "posar en valor la tasca de les persones que fins ara han tirat endavant els serveis públics".


Especialment al sector educatiu, però no només, hi ha un gruix important de treballadors públics que podrien perdre el seu lloc de feina amb un sistema d'oposicions de lliure concurrència. Per això aquest dimarts al matí grups de persones s'han organitzat en piquets informatius, adreçats a centres d'ensenyament alhora que també als vianants per tal de traslladar-los aquesta demanda.

La vaga ha comptat amb una participació inferior a la del passat 28 d'octubre, encara que no hi ha dades en aquest sentit. La convocatòria reivindicava acabar amb l'"abús de temporalitat" sense deixar sense feina a milers de persones que des de fa anys ocupen una plaça a l'administració.
Participació