Centres cívics

Tornen les ludoteques dels centres cívics de Tarragona

Les inscripcions del servei ja es poden fer als centres de referència

per Redacció, Tarragona | 6 d'octubre de 2021 a les 14:13 |
Usuaris d'una ludoteca de Tarragona. | Cristina Serrano
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona tornen a obrir  les portes per acollir a tots els infants de la ciutat que vulguin compartir un espai d'oci amb amics, familiars i el personal especialitzat. Coincidint amb la tornada del curs escolar, es reactiva aquest servei amb la intenció d'oferir un lloc de trobada i diversió pels més petits de la casa.

Arran de les mesures preses contra la Covid-19, totes les ludoteques, que compten amb diversos canals de ventilació, tenen un aforament màxim del 70%. D'aquesta manera, cada centre ha establert unes  ràtios  de grups segons la capacitat de la sala. D'altra banda, les instal·lacions dels Centres Cívics també permeten fer activitats de lleure als patis exteriors, com és el cas del centre ubicat a la Part Alta, que organitza directament la ludoteca a l'aire lliure, a la  plaça de l'Antic Escorxador.


Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer presencialment al Centre Cívic de referència. A hores d'ara,  estan  tenint molt d'èxit, arribant fins i tot a completar l'aforament màxim les primeres tardes d'obertura. En aquest cas, s'organitzen torns per tal de garantir el servei a totes les famílies. El servei s'ofereix als nens i nenes d'entre 0 i 12 anys, de dilluns a divendres, de  16.30  a les  19.30 h. Els més menuts han d'anar acompanyats del pare/mare o tutor, o d'una persona responsable de més de  18  anys.

Les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona segueixen oferint el Ludopréstec, un servei que es va posar en marxa el novembre passat, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants i  com a alternativa a les restriccions de la Covid-19, i que permet que tots els nens i nenes puguin emportar-se a casa jocs, joguines i contes de la ludoteca durant una setmana. La reserva es pot fer a través del catàleg de referència de cada ludoteca, per telèfon al centre cívic de dilluns a divendres de 17 a 19 o al link:  https://www.tarragona.cat/centrescivics/serveis/ludoteques/ludoprestec-1


El Centre Cívic de Bonavista ofereix, per altra banda, el servei de Sala d'Estudi. És un espai on nens i nenes d'entre 8 i 16 anys poden anar a fer els deures de l'escola i l'institut. Una professional especialitzada ajuda els infants amb aquelles tasques  encomanades  i resol els dubtes que els hi puguin sorgir. Tot plegat, l'objectiu principal és donar  suport  escolar. A més, tenen a la seva disposició diverses eines:  ordinadors, impressora, llibres de lectura, diccionaris i  enciclopèdies. L'horari  de la Sala d'Estudi és  de dilluns a divendres de 17 a  18 hores  pels alumnes de primària, i de 18 a  19 hores pels d'ESO

 

Participació