AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Tarragona convocarà a l'octubre la primera comissió informativa per avançar el nou POUM

L'Ajuntament reprèn els plens presencials

per Redacció, Tarragona | 27 de setembre de 2021 a les 10:28 |
El plenari de Tarragona s'ha celebrat de nou de manera presencial. | Ajuntament de Tarragona
Tarragona convocarà a l'octubre la primera comissió informativa per posar sobre la taula el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Així s'hi ha compromès el conseller de Territori, Xavier Puig, durant el ple ordinari d'aquest dilluns al matí, el primer celebrat de nou de forma presencial, després d'un any i mig de fer-ho telemàticament.

Això, però, ha comportat una redistribució dels regidors, alguns dels quals han ocupat seients de les files de públic -la sessió era tancada a la ciutadania. El PSC ha tornat a retreure que el nou POUM estigui "en un calaix", atribuint-ho a discrepàncies dins del govern. Puig ha afirmat que el debat del POUM s'iniciarà a la tardor, amb l'avanç del pla i el procés participatiu com a primers passos.


En el ple també s'ha aprovat una modificació puntual de l'Ordenança general de convivència, en matèria de trànsit -amb 22 vots a favor i 5 abstencions-, a la qual es va donar llum verda ara fa un any enrere.

Els grups a l'oposició, però, han plantejat dubtes i propostes en relació als carrils bici i, sobretot, l'ús del patinet elèctric per desincentivar els usos menys cívics, a fi de millorar la mobilitat sostenible.


"Hem vist un descontrol i ara ens toca rectificar, això és el que passa quan s'improvisa, cal actualitzar i consensuar el nou pla de mobilitat; defensem implementar el bus urbà gratuït" ha retret el PSC.

El nivell d'execució del capítol d'inversions municipals i els problemes de finançament de l'Empresa Municipal de Transports, han estat altres qüestions tractades en el ple municipal d'aquest dilluns.

 

Participació