1 de 10
MUNICIPAL

El govern d'Altafulla es queda en minoria

La regidora del PSC, Inma Morales, ha optat per deixar les seves responsabilitats polítiques

L'Ajuntament d'Altafulla. | Aj. d'Altafulla
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 23 d'agost de 2021 a les 14:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou daltabaix polític a Altafulla. El govern municipal, que fins ara semblava l'única peça sòlida del plenari, s'ha trencat a causa de la renúncia de la regidora Inma Morales, del PSC, a continuar participant de l'executiu local. El pacte signat al 2019 va fer possible la tornada de Jordi Molinera al capdavant del consistori, ara en un format de coalcaldia amb Alba Muntadas. El pacte incloïa el suport tant d'Ara Altafulla com del PSC i n'excloïa els dos regidors de Junts per Altafulla (ara Junts i PDECat per separat) i els quatre d'Alternativa Altafulla.

Segons declaracions de Morales a Altafulla Ràdio, la seva intenció és donar suport al govern des de fora a aquells projectes que consideri i descarta plantejar una moció de censura. La regidora creu que aquesta decisió sorgeix d'un "calentament" i una "acumulació de moltes coses", entre elles la reforma del carrer de Dalt, que s'hauria fet sense tenir-la en compte, segons ha assenyalat.


El coalcalde Jordi Molinera afirma que de la renúncia se'n van assabentar dissabte "amb una trucada que no ens esperàvem". Les polítiques tirades endavant s'han fet, segons Molinera, "amb consens", seguint el pla acordat al 2019.

Havent succeït això, el plenari d'Altafulla queda amb una majoria -tot i fragmentada- per a l'oposició, amb 6 regidors. Inma Morales s'encarregava de les àrees de Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal.


El govern lamenta la marxa de Morales


En un comunicat, els coalcaldes Jordi Molinera i Alba Muntadas lamenten la renúncia del PSC i asseguren que "en cap moment s'ha interferit en la tasca d'altres àrees: com a equip, hem ajudat en tot el que se'ns ha demanat durant aquests darrers 2 anys. No entenem aquest trencament sobtat."


"El Pla d'Acció Municipal de l'equip de govern d'Altafulla segueix endavant tal com està previst, malgrat que el PSC hagi decidit trencar el pacte establert després de les eleccions del 2019", detallen. El trencament s'ha oficialitzat aquest dilluns amb l'entrada al registre de la renúncia. Malgrat tot, els coalcaldes Molinera i Muntadas "esperen poder mantenir bona sintonia al Ple amb el PSC pel que fa a la realització dels acords que van fer possible el govern republicà i del canvi l'estiu de 2019".

A més, valoren "positivament" la "bona feina" que s'ha fet aquests 2 anys de manera conjunta, com per exemple en qüestions com la creació dels dos parcs de socialització de gossos, els treballs per fer realitat una residència per la gent gran a la Cabana o les planificacions i execucions dels Plans de Millora de Voreres, entre d'altres.

El coalcalde Jordi Molinera ha volgut destacar que "en cap moment s'ha interferit en la tasca d'altres àrees: com a equip, hem ajudat encantats en tot allò que se'ns ha demanat durant aquests darrers 2 anys per fer realitat els objectius comuns acordats o els reptes del dia a dia sobretot fruit de la pandèmia de la Covid-19, com la gestió del voluntariat a la gent gran de la primavera de 2020".

Per la coalcaldessa Alba Muntadas "és lògic que la línia de govern la lideri l'EINA-ERC com a partit majoritari, però en aquesta línia s'hi han incorporat propostes dels dos socis minoritaris del govern i en cap moment aquests darrers 2 anys s'ha tallat cap iniciativa seva, tot el contrari. La proposta de canvi en el carrer de Dalt havia estat àmpliament discutida tan dins l'equip de govern com en comissió d'urbanisme i creiem que estava consensuada. Lamentem que per un malentès la regidora Inma Morales no ho vegi així."

El Pla d'Acció Municipal, doncs, segueix vigent i els objectius segueixen intactes, amb la feina que ja s'ha fet, la que està en marxa i la que encara es pot fer aquests 2 darrers anys de mandat enfront una situació sanitària, social i econòmica complicada. Amb tot, n'assumim la gestió amb optimisme. La reestructuració de les diferents àrees del consistori es farà en els pròxims dies per tal de continuar tirant endavant els projectes previstos en cadascuna de les regidories.
Participació