SEGURETAT

​Tarragona obrirà les platges per Sant Joan però no es permetran fogueres ni grups de més de deu persones

El govern municipal assegura que els delictes han baixat un 17% el darrer any

per Redacció, Tarragona | 16 de juny de 2021 a les 17:50 |
El portaveu de Tarragona, Manel Castaño, de la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, i dels caps de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de l'ABP dels Mossos d'Esquadra al Tarragonès. | Eloi Tost/ACN
L'Ajuntament de Tarragona obrirà les platges la nit de Sant Joan i permetrà que els ciutadans hi celebrin la revetlla. El portaveu del govern, Manel Castaño, ha afirmat que malgrat això caldrà complir les restriccions marcades pel Procicat, que estableixen que els grups com a màxim podran ser de deu persones, que hi haurà d'haver distància entre grups i que no es permetran les fogueres o acampades.

Alhora, i seguint amb la normativa municipal, tampoc es podrà consumir alcohol i reproduir música amb altaveus. Aquest ha estat un dels aspectes que s'ha tractat a la Junta Local de Seguretat, en la qual s'ha valorat que els delictes a la ciutat han baixat un 17% el darrer any, i s'ha arribat al mínim dels darrers cinc.


Des d'aquest dimecres i fins la revetlla els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana comencen un dispositiu per garantir la seguretat i per fer inspeccions en els establiments que venen pirotècnia. La nit de Sant Joan també es vigilaran les zones del Bosc de la Marquesa, la platges Roca Plana o Waikiki amb un dispositiu de Guàrdia Urbana i el Seprona de la Guàrdia Civil.

Pel que fa als fets delictius, Castaño ha expressat que la rebaixa del maig respecte el mateix mes del 2019 ha estat d'un 15%. "Tot i això som conscients que hi continua havent delictes i que alguns veïns i veïnes els han patit els últims mesos", ha dit en referència a les preguntes per les darreres baralles i agressions a la Part Alta. En aquest barri les queixes de veïns i la sensació d'inseguretat de la ciutadania s'han accentuat, però el portaveu del govern municipal ha remarcat que en aquest barri també han disminuït els delictes.


El cap de l'Àrea Bàsica Policial Tarragonès, l'inspector Ramon Franquès ha explicat que "es tracta d’una baixada generalitzada a tots els barris de la ciutat" i ha evidenciat que la Part Alta no és l'indret on n'hi ha més, i ha fet una crida a que "no es criminalitzin zones concretes". Respecte l'home que va clavar una ganivetada al coll d'un jove fa uns dies, Franquès ha dit que el tenen identificat, que la investigació segueix oberta però que no l'han detingut.

Respecte a altres infraccions, des del consistori s'ha apuntat que amb el relaxament de les mesures han augmentat problemàtiques com la tinença i consum d'estupefaents (+30%) o el consum d'alcohol (+7%) a la via pública. Pel que fa al trànsit a la ciutat, hi hagut 6.602 denúncies per infracció del Reglament General de Circulació (+13%). Pel que fa a la posada en marxa del dispositiu Ciutat 30 s'ha destacat que s'han 63.208 vehicles per radar des de setembre de l'any passat, amb un total de 2.552 infraccions. I pel que fa vehicles de mobilitat personal la Guàrdia Urbana ha posat 699 denúncies i hi hagut un augment de l'accidentalitat, que en la majoria de casos han causat danys materials o ferits lleus.

 

Participació