MOBILITAT

Comencen les obres per tindre enllestit el carril bici entre Sant Pere i Sant Pau i el centre el curs que ve

El recorregut uneix a banda dels dos campus universitaris 16 centres educatius més

Responsables municipals i de la URV han presentat aquest dijous l'inici d'obres. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 10 de juny de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El "primer carril bici de mobilitat quotidiana" estarà llest en quatre mesos. Aquest dijous s'han iniciat unes obres que permetran a la comunitat universitària desplaçar-se entre el Campus Sescelades i el Campus Catalunya, així com per als veïns que vulguin fer servir la bicicleta entre el centre i Sant Pere i Sant Pau.

L'inici del tram és a l'avinguda Països Catalans, a l'alçada del carrer Ramon Comas i Maduell i continua per Pi i Maragall, passant després pel camí annexe, el pont de l'A-7, el camí dels Quatre Garrofers, l'avinguda Catalunya, l'avinguda Marquès de Montoliu i connecta després amb l'avinguda Roma. En aquest recorregut hi haurà trams que es faran més a prop o més lluny de la vorera, com és el cas de la plaça Imperial Tàrraco, on les bicicletes no trepitjaran la calçada.
El següent pas és connectar aquest carril bici amb el de Ponent i el que recentment s'està iniciant al carrer Pere Martell. La connexió amb Ponent, però, està pendent d'aclarir-se de quina manera es farà tenint en compte el pont del riu Francolí.


En total, segons ha apuntat el regidor d'Urbanisme i Mobilitat Xavier Puig, fins a 18 escoles, instituts i campus universitaris es veuran beneficiats per aquesta nova infraestructura, que ha costat a les arques municipals 175.000 euros, més 250.000 més que han arribat a través d'una subvenció. En total, vora 2 quilòmetres de carril bici que donaran resposta a una demanda històrica dels més joves de la ciutat.
 

El pont sobre l'A-7 serà l'enllaç per bicicleta entre els dos trams. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació