VEÏNAL

Acusen l'Ajuntament de Tarragona de «favoritisme» a l'hora de donar permisos d'ocupació de la via pública

L'associació veïnal de Sant Pere i Sant Pau ha vist com una activitat de zumba que volien fer divendres vinent no té autorització

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 15 de maig de 2021 a les 20:00 |
L'activitat de zumba del 24 d'abril passat al barri de la Floresta de Tarragona, amb la regidora Mary López. | AV La Floresta
La mateixa activitat en un barri es pot fer i en l'altre barri no. És la conclusió a la que han arribat des de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, després que els hagin informat que no tenen l'autorització, a causa de les restriccions de la Covid, d'organitzar una activitat de ball zumba.

Fa tres setmanes, l'entitat veïnal va sol·licitar el permís per fer l'activitat un cop al mes durant cinc mesos, havent parlat ja amb la regidora d'Esports, Mary López, que els va assegurar que ho veia amb bons ulls. La primera seria el pròxim divendres 21 de maig a les set del vespre a la plaça de la Quarta promoció i, malgrat la prohibició, el president de l'associació de veïns, Luis Trinidad, assegura que la tiraran endavant. L'objectiu de l'entitat és portar activitats que dinamitzin el barri en diferents places durant els mesos d'estiu i hi col·labora l'escola de ball Bailaimet.


El que ha encès els ànims ha estat que tot i avisar amb temps el Departament de Domini Públic no havia respost. Per dur a terme l'activitat no cal tallar el trànsit de vehicles, mentre que Trinidad afirma que es mantindrien les distàncies i la resta de mesures de seguretat. Sobretot, però, ha molestat que els hagin denegat el permís sabent que el passat 24 d'abril a la Floresta es va celebrar un acte semblant, fins i tot amb la participació de la regidora Mary López, que dirigia l'esdeveniment.

El motiu de la discriminació entre barris es trobaria en què l'activitat de la Floresta es va demanar mitjançant un altre departament de l'Ajuntament. Trinidad considera que hi ha "favoritisme" cap a una entitat veïnal i demana explicacions al consistori. "Se't treuen les ganes d'organitzar res, a nosaltres se'ns denega tot", conclou. I és que aquesta no és l'única vegada que els han prohibit fer la seva activitat des del mateix Departament de Domini Públic.

 

Participació