AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Tecletes i l'Ajuntament impulsen activitats de tarda al parc de la Quinta de Sant Rafael

El consistori es compromet a dotar de més seguretat i millorar el manteniment de la zona

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 13 de maig de 2021 a les 09:53 |
La presentació s'ha dut a terme aquest dijous al parc de la ciutat. | Josep M. Llauradó
Dilluns vinent, diverses associacions de la ciutat de Tarragona dinamitzaran amb activitats cada tarda el parc de la Quinta de Sant Rafael. Ho ha anunciat el regidor d'Espais Públics, Xavier Puig, acompanyat de membres de l'entitat que ha liderat el projecte: Tecletes. Seran activitats "per a tots els públics" entre dos quarts de cinc i dos quarts de vuit del vespre, amb un calendari que s'allarga per ara fins al 20 de juny.

Paral·lelament, l'Ajuntament promet fer "intervencions a curt termini" en el mateix parc. "Li posarem un llacet més bonic", ha assegurat Puig, que ha reconegut que en els últims temps hi ha hagut queixes pel seu manteniment i per la manca de seguretat. Per aquest motiu, també reforçaran el patrullatge de la Guàrdia Urbana ja que consideren que el parc de la ciutat és "un dels punts calents". També dotaran d'electricitat les food trucks que s'hi instal·lin i es posaran lavabos portàtils.

 

Un grup d'avis fent activitat al parc de la ciutat. Foto: Josep M. LlauradóDotze associacions implicades


Maruxa Roel, membre de Tecletes, ha afirmat que "a la ciutat li falta que hi passin coses" i per aquest motiu han convidat a diverses associacions a participar del seu projecte de dinamització. En total, s'hi han sumat onze grups més: Do de pit, Porta'm a prop, Entretres, Associació Mediambiental La Sínia, Ecologistes en Acció, Dhides, Associació de veïnes i veïns Moviment Pere Martell, Limonium, Photo Km-0, Minipop i Cooperativa Escamot.

Cadascuna d'elles oferirà activitats de jocs, ball, tallers, entre d'altres. Roel ha assegurat que l'objectiu és "fomentar el teixit associatiu" i generar un espai "tribu, fòrum, cooperatiu". Serà sobretot un espai familiar i que comptarà amb una persona responsable per a les mesures Covid, així com també prometen vetllar per la neteja de les joguines que s'hi utilitzin. L'aforament estarà limitat, però no caldrà inscripció prèvia.


L'Ajuntament treballa en la rehabilitació de la Quinta de Sant Rafael

Més enllà de les intervencions a curt termini, Puig ha assegurat que l'Ajuntament continua treballant en la rehabilitació de l'edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael. El projecte compta amb una partida pressupostària mitjançant un modificatiu de crèdit pactat per part del govern amb Junts i la CUP. Per ara, però, no està clar quin ús se li vol donar i, per tant, és un projecte a anys vista.
 

La Quinta de Sant Rafael. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació