LITERATURA

El tarragoní Pol Guasch guanya el 6è Premi Llibres Anagrama de Novel·la amb l'obra «Napalm al cor»

L'autor ha creat una història "postnuclear" protagonitzada per dos nois que han crescut en una zona militaritzada

per Redacció , 18 de gener de 2021 a les 12:19 |
Pol Guasch, guanyador del 6è Premi Llibres Anagrama de Novel·la amb l'obra | Pere Francesch/ACN
El llibre Napalm al cor del poeta Pol Guasch (Tarragona, 1997) ha guanyat el 6è Premi Llibres Anagrama de Novel·la. Una distòpia situada en una geografia ambigua, protagonitzada per una parella de nois que han crescut en una zona militaritzada, marcats per unes condicions de vida precàries, per la intolerància de l’entorn cap al seu desig, i per unes famílies tocades pel desarrelament.

El jurat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Jordi Puntí i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé va decidir per unanimitat atorgar el premi a la primera novel·la de Pol Guasch. Gisbert l'ha definit com "una suggeridora novel·la postnuclear". El premi dotat amb 6.000 euros va rebre enguany 83 originals.


Guillem Gisbert, membre de jurat, ha destacat que Guasch "s’ha mirat el gènere distòpic amb ulls de poeta i li ha sortit una suggeridora novel·la postnuclear ambientada al marge dels marges. 'Napalm al cor' és una faula d’oprimits i opressors, una descripció de l’horror feta des de la fascinació", ha afegit.

Pol Guasch és poeta. Es va formar en Estudis Literaris (Universitat de Barcelona), és màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB) i en el Programa d’Estudis Independents del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Forma part de la productora cultural La Sullivan.


Ha estat professor associat de literatura i crítica de la cultura a la UB i actualment investiga sobre teoria i literatura contemporànies al King’s College de Londres, amb una beca. És autor dels llibres de poesia 'Tanta gana' (Premi Francesc Garriga 2018) i 'La part del foc' (Premi López-Picó 2020), i ha recitat els seus versos a diversos festivals nacionals i internacionals.

 

Participació