ELECCIONS 14-F

Junts enfoca la campanya electoral del 14-F en els incompliments de l'Estat amb Tarragona

Albert Batet, Eusebi Campdepadrós i Mònica Sales han lamentat la manca d'inversions en infraestructures a la demarcació

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 8 de gener de 2021 a les 12:32 |
Eusebi Campdepadrós, Albert Batet i Mònica Sales (Junts), aquest divendres davant l'estació de tren de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En un to ja marcadament electoral -malgrat que la campanya no comença oficialment fins a finals de mes-, els tres primers candidats de Junts per les eleccions del 14 de febrer a Tarragona han assenyalat a l'estat espanyol per no invertir en infraestructures al Camp de Tarragona. Uns "incompliments" que segons el cap de llista, Albert Batet, "evidencien l'infrafinançament" de les comarques tarragonines.

Sense plantejar cap autocrítica al Govern de la Generalitat, Batet ha parlat del dèficit fiscal, uns diners "que més que mai són necessaris". "Necessitem un Estat que vaig a favor del nostre territori", ha assenyalat, alhora que ha apuntat que en l'àmbit ferroviari s'està encara pendent de diverses licitacions.


Després de Batet, Eusebi Campdepadrós ha afirmat que el corredor mediterrani "és imprescindible no només per al Camp de Tarragona sinó també perquè Europa pugui utilitzar el Port per totes les seves exportacions". Per això ha lamentat que no hi hagi encara la licitació de l'estació intermodal de Reus, el baixador de Bellissens o el baixador del Logis Penedès, i que tampoc no hi hagi plans a curt termini per fer passar les mercaderies per l'interior. Campdepadrós ha apuntat a mancances també en el cost de l'energia, en inversió viària amb l'A-7, l'A-27 i el desdoblament de les carreteres N-340 i N-420. "L'Estat exigeix submissió, però quan s'han de donar les ajudes no hi és", ha afirmat també, en relació a les ajudes pendents del temporal Glòria.

Situació "molt complexa" a les Terres de l'Ebre


Amb la posada en marxa de la variant ferroviària de Vandellòs, les Terres de l'Ebre van perdre el servei de l'Euromed. Aquesta i altres pèrdues han fet que les Terres de l'Ebre, en paraules de Mònica Sales, estiguin en una situació "molt més complexa que anys enrere". "En les línies R-15 i R-16 hi ha molta manca de freqüència", ha afegit, i lamenta que el govern espanyol no pensi en "connectar territoris" sinó en "grans ciutats". "Hem de creure en la potencialitat de les Terres de l'Ebre, però hem de rebre un finançament just", ha dit Sales. Respecte a la situació del Delta de l'Ebre, la candidata a diputada ha demanar no ser "els primers refugiats climàtics d'Europa" i que "al riu es respecte el cabal que ha de tenir".

 

Participació