URBANISME

Dos carrers del Serrallo passaran a ser aquest 2021 exclusivament per a vianants

La mesura forma part de la transformació del barri planificada per l'Ajuntament de Tarragona

per Redacció , Tarragona, 5 de gener de 2021 a les 09:00 |
El mural de la dona remendadora, en una façana exterior del carrer Sant Pere, es va acabar la setmana passada. | Josep M. Llauradó
El Serrallo està patint canvis i encara en patirà més. Un cop expulsats els ocupes del Rancho Grande, l'Ajuntament de Tarragona ha planificat un seguit d'accions per impulsar econòmicament l'interior del barri marítim. A banda del soterrament dels cables -mesura ja anunciada en la presentació dels pressupostos- i del manteniment de les terrasses al carrer Sant Pere -que s'allargarà com a mínim mentre durin les restriccions de la pandèmia-, el govern preveu reservar també per als vianants i els locals de restauració al llarg d'aquest any el carrer Gravina. Ho ha avançat el Diari de Tarragona. Aquestes dues, de fet, són les dues vies principals de l'interior del Serrallo i que van paral·leles al passeig marítim, l'únic indret que, segons han assenyalat els veïns en diverses ocasions, les administracions han mantingut cuidat.

El total de la intervenció està pressupostada en 350.000 euros i preveu acostar la realitat del Serrallo a la de la Part Alta, on des de fa dècades ja no es pot circular per alguns dels carrers a partir de les 11 del matí. Això, però, obligarà a retirar una vintena de places més d'aparcament, després que ja es retiressin -encara que de manera provisional- les del carrer Sant Pere. La pandèmia ha reduït l'afluència de visitants, per la qual cosa l'Ajuntament ja està pensant en alternatives per tal que els veïns puguin deixar el vehicle a prop de casa seva.


Es dona la circumstància que l'anunci de la mesura coincideix amb la creixent presència de murals al barri, que han suposat en els darrers dies l'afluència de curiosos. Són murals relacionats amb la mar i la pesca, el darrer dels quals el d'una dona remendadora que dona la benvinguda als visitants al costat del pont de la Petxina.
 

La retirada del cablejat aeri del Serrallo està pressupostada per al 2021. Foto: Josep M. Llauradó

El carrer Gravina passarà a ser només per a vinants. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació