Port de Tarragona

El port de Tarragona acaba la primera fase de construcció del moll de Balears

Properament començaran a col·locar més d'un milió de tones d'escullera

per NacióTarragona, 17 de juny de 2020 a les 16:00 |
Els vaixells que han intervingut en el dragatge per a l'ampliació del moll de Balears, al port de Tarragona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El port de Tarragona ha acabat la primera fase dels treballs d'ampliació del moll de Balears, destinat a l'activitat de creuers. Els treballs han durat un mes i han consistit en un dragatge per tal de condicionar el fons marí de manera uniforme. En aquesta primera fase també s'ha muntat la barrera antiterbolesa a l'aigua, s'ha retirat part de l'escullera on anirà el nou dic i s'ha traslladat un dic flotant al moll de Catalunya.

La segona fase de l'obra, que començarà properament, consistirà en col·locar el material de l'escullera des de dues embarcacions gànguil. En concret, dipositaran al fons marí 1.232.000 tones de pedra que arribaran, per via marítima, procedents de la pedrera de Vallcarca.

 
Les obres del moll tenen un pressupost de més de 27 milions d'euros. Van començar oficialment el 17 d'abril amb la signatura de l'acta de replantejament i tenen un termini d'execució de catorze mesos, amb la qual cosa els treballs quedaran enllestits a mitjan 2021.

La nova infraestructura permetrà ampliar l'espai del dic de Llevant que es destina a l'atracament de creuers fins a les quatre hectàrees.


L'espai oferirà una línia d'atracada total de 700 metres, amb la particularitat que en un tram de 240 metres els vaixells podran atracar en ambdós costats. Això permetrà doblar el nombre de creuers que poden atracar al port de forma simultània. A més, l'actuació permetrà al port tarragoní acollir els creuers més grans del món.

En un futur, la nova infraestructura també podria ampliar serveis per a sòlids a granel i terminals multipropòsit.

 

Participació