1 de 10
educació

La URV defensa la legalitat de les seves pràctiques extracurriculars

Inspecció de Treball veu frau en les beques de col·laboració de la universitat tarragonina

El CRAI de la URV, al Campus Catalunya | Jonathan Oca
per NacióTarragona, 24 de juliol de 2019 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Rovira i Virgili defensa que les beques de col·laboració són legals i que, en forma de pràctiques extraescolars, s'ajusten a la creació de competències transversals de l'alumnat que impulsa des de la seva creació el Pla Bolonya.

Així és com la universitat tarragonina surt al pas de la investigació que es va engegar durant la primavera del 2018 per part d'Inspecció de Treball i que es va engegar a totes les universitats de l'Estat. En aquesta investigació es mirava amb lupa les pràctiques al CRAI de la URV, les biblioteques i el Servei d'Atenció a l'Estudiant. Cal recordar que la universitat ja va suspendre aquestes pràctiques l'any passat. Per demostrar que no eren llocs de feina, la URV afirma que després d'anul·lar les 300 places d'aquestes beques, no hi ha cap servei que ho hagi notat.


Uns mesos més tard, Inspecció de Treball veu frau en les beques de col·laboració i apunten que amaguen contractes de treball encoberts. Des de la URV s'espera que la justícia els doni la raó i es remet a una sentència judicial de la setmana passada que és favorable a la Universitat Autònoma de Madrid en un cas molt semblant al centre educatiu tarragoní. 

Participació