entrevista

Agustí López: «Les idees són el motor del canvi i del progrés»

El responsable de l'equip organitzador del TEDx Tarragona afirma que la cinquena edició d'aquest esdeveniment ha sigut la més complexa, amb 8 tallers i 11 xerrades

per Jonathan Oca, Tarragona | 4 de juny de 2019 a les 07:18 |
Agustí López, responsable de l'equip organitzador del TEDx Tarragona. | TDEx Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agustí López és el responsable de l'equip organitzador del TEDx Tarragona. Enguany, aquesta iniciativa ha arribat a la cinquena edició i ha tingut com a protagonistes les emocions. Una de les ànimes d'aquest esdeveniment explica que el nou format ha sigut un èxit. El mateix líder de l'equip assegura que el TEDx apunta que la celebració d'aquesta iniciativa té un impacte real en la vida de moltes persones.

- Quin balanç fa de la cinquena edició del TEDx Tarragona, celebrada el 18 de maig?


- Molt positiu, aquesta ha estat l'edició més complexa que hem realitzat fins ara amb 8 tallers i 11 xerrades, tot en dos espais diferents. Sens dubte ha requerit un esforç extraordinari pel nostre equip però estem molt satisfets del resultat.

- Ha funcionat el nou format?


- Sens dubte, els tallers del matí en la majoria dels casos van esgotar les places i a la tarda van assistir més de 600 persones el que ens dona unes xifres molt sorprenents. La valoració qualitativa tot just l'estem fent aquests dies amb les enquestes realitzades als assistents i, de nou, la valoració és extraordinària.

- Un dels protagonistes de l'edició eren les emocions. Han aconseguit que realment ho fossin?


- Les emocions es van poder veure i sentir a flor de pell especialment en les xerrades, amb temes com el del robatori de nadons a Espanya, la immigració a Europa o la comunicació amb el que més estimem, els fills.

- Quin objectiu té el TEDx?

- Molt senzill, difondre idees que valen la pena. Creiem que les idees són el motor del canvi i del progrés i que com millor es transmeten és de forma oral, persona a persona. Per això preparem durant mesos xerrades curtes i centrades en una sola idea per augmentar-ne l'impacte.

"Creiem que les idees són el motor del canvi i del progrés i que com millor es transmeten és de forma oral, persona a persona."

- Aquesta ha sigut l'edició més especial?

-Sí, ha tingut un regust d'aniversari per nosaltres i ens ha servit també per mirar enrere i veure tot el camí recorregut, que és molt. Són cinc anys que han tingut un impacte real en la vida de moltes persones amb dotzenes de xerrades que segueixen acumulant visualitzacions a Youtube. Ens agrada més mirar endavant que enrere i aquest any ens ha donat molta energia per seguir fent TEDx a Tarragona.
 

L'equip organitzador del TEDx Tarragona i els ponents de l'edició d'enguany. Foto: TEDx Tarragona


- Quin és el moment més dolç dels cincs anys de vida del projecte?

- El primer moment de tots, quan en Magí Seritjol va fer la primera xerrada de totes de la primera edició. Un moment molt emocionant pel que significava que a Tarragona es posés en marxa un projecte TEDx. Aquesta és una iniciativa que, de forma voluntària, es fa arreu del món i ens semblava molt important que Tarragona hi fos present amb un esdeveniment de qualitat.

- Quin ponent l'ha impactat més?

- Òbviament no en puc destacar cap com organitzador, però si hagués d'assenyalar-ne un, em quedaria amb Ada Sánchez, qui amb només 11 anys va fer la seva xerrada aquest any. Ella és alumne del Col·legi Sant Sebastià de Pallaresos, qui de fa un any ha engegat el projecte del TED-Ed Club a l'escola.

"Si hagués d'assenyalar-ne un, em quedaria amb Ada Sánchez, qui amb només 11 anys va fer la seva xerrada aquest any."

- Ja deuen preparar la següent edició, ens pot avançar alguna cosa?

- Com que estem una mica bojos, si, ja tenim algunes idees clares sobre com serà la pròxima edició. Ens agrada innovar en el format cada any així que segur procurarem seguir avançant en el camí de difondre idees que valen la pena per Tarragona i des de Tarragona.

 

Participació