16:04 - Més de 2.500 treballadors autònoms demanen l'ajuda econòmica del Govern. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va habilitar des d'ahir una línia de 7.5 milions en ajudes d'un màxim de 2.000 euros per afectat.

15:56 - Les UCI catalanes destinades al coronavirus estan al 87% de la seva capacitat. El Govern explica que el sistema de Salut compta amb 257 places més per a casos no relacionats amb la pandèmia.

15:52 - Els contagis de coronavirus al País Valencià segueixen baixant tot i un lleuger repunt de morts. S'han registrat 109 casos positius i 35 pacients que han perdut la vida en les últimes hores.

15:49 - ENTREVISTA Elisabet Palà, auxiliar contagiada: «Sense material ni tests per a tothom, els sanitaris continuarem infectant-nos»; per Pilar Màrquez.

15:45 - Manresa ofereix un servei d'atenció en el dol a les famílies afectades per la Covid‑19. Des dels Serveis Socials de l'Ajuntament es treballa conjuntament amb Mémora, Espai de Suport al dol, i amb el servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central per atendre a les persones que ho necessitin. 

15:40 - Afers Social repartirà 1.000 tauletes a les residències perquè els usuaris es puguin comunicar amb els familiars. El Departament reparteix més de 4.300.000 elements de protecció per als professionals dels centres.

15:29 - María Jesús Montero demana contundència en la denúncia de les fake news. "No és bo que circulin qüestions no contrastades, i menys en informació sanitària. És imperdonable", diu la portaveu del govern espanyol.

15:34 - El govern espanyol conclou que s'ha «superat el risc de col·lapse» del sistema sanitari. L'executiu es proposa "recuperar la normalitat laboral la setmana que ve" amb l'estat d'alarma prorrogat i treballa en diferents escenaris de desconfinament. Informen Sara González i Bernat Surroca.

15:00 - María Jesús Montero diu que un dels escenaris que contempla el govern espanyol preveu crear espais on es pugui aïllar aquells casos positius de coronavirus que no pot fer el confinament a casa. "Qualsevol opció que apliquem es caracteritzarà per la prudència, basada en l'evidència científica, respectant els drets i les llibertat i aplicant-la de maner ràpida", diu la portaveu del govern espanyol.

14:57 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol: "Si no fos imprescindible per salvar vides, el govern no sol·licitaria la pròrroga de l'estat d'alarma".

14:56 - Les denúncies per trencar el confinament a Igualada es dupliquen des de l'aixecament del control perimetral. La mitjana de denúncies entre l'inici del confinament a la Conca d'Òdena i el dia 30 de març se situaven en les quatre diàries –set el divendres-, una xifra que entre el dissabte –dia en què el Govern va anunciar la demanda d'aixecament del confinament perimetral- i el dilluns –data de l'aixecament efectiu dels controls policials- es va disparar fins a les onze cada dia, assolint un total de 34.

14:52 - El govern espanyol insisteix que la setmana que ve començaran a reincorporar-se els treballadors que no puguin fer teletreball i demana que mantinguin les mesures de seguretat i higiene. Preguntada per si caldrà portar mascareta, María Jesús Montero evita donar una resposta concreta i diu que es decidirà en els pròxims dies. 

14:52 - Les dates que plantegen la Lliga i la Champions per reprendre la competició. El president de la Lliga descarta, per ara, donar per acabada la temporada i apunta a partits a porta tancada.

14:47 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, diu que els nous Pactes de la Moncloa són "una invitació" a tots els actors polítics i socials que vulguin aportar el seu gra de sorra a la "reconstrucció" d'Espanya. "La nostra idea no és només mantenir les aliances mantingudes fins ara, sinó també ampliar-les", diu Montero, i convida totes les formacions "que no es vulguin excloure" a donar-hi suport. 

14:41 - Luis Planas diu que el consum alimentari en la tercera setmana de confinament s'ha incrementat respecte la mateixa setmana de l'any anterior. El ministre d'Agricultura diu que la situació és de "normalitat", tant en el proveïment com en les compres. En aquesta tercera setmana ha augmentat la compra de productes frescos i s'ha multiplicat per quatre el consum de farina. "Deduïm que la gent fa pa a casa seva", diu Planas, que torna a recomanar comprar xai, formatge i peix fresc.

14:43 - Els Mossos intensificaran els controls contra els desplaçaments «insolidaris» de Setmana Santa. El conseller d'Interior, Miquel Buch, apunta que hi haurà plans de coordinació amb els ajuntaments per evitar al màxim la mobilitat al país. Informen Andreu Merino i Oriol March, que estan cobrint la roda de premsa del Govern.

14:37 - El ministre d'Agricultura admet que les restriccions de moviment afecten el món agrari, perquè hi ha tasques estacionals que necessiten mà d'obra d'altres països i ara la mobilitat està restringida. No recollir aquests productes podria provocar menys oferta i, en conseqüència, un augment de preus.

14:34 - La gestió del coronavirus, una porta oberta a governs més autoritaris? Un estudi de la UB assenyala que la crisi actual augmenta la tolerància ciutadana per la restricció de drets, la centralització del poder o els lideratges forts, més del que ho fan el terrorisme o l'emergència climàtica. Ho explica Roger Tugas.

14:29 - El ministre d'Agricultura, Luis Planas, assegura que la cadena alimentària està funcionament de manera "correcta" i s'ha aconseguit el proveïment es mantingui durant l'estat d'alarma. "La situació és de pràctica normalitat", diu el ministre.

14:30 - Fins ara s'han traslladat 393 persones afectades pel coronavirus des de residències de gent gran a hospitals d'aguts.

El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, admet que la informació que ofereix el Govern sobre els geriàtrics té "marge d'error" perquè es basa en les dades que comuniquen les residències.

14:24 - El govern espanyol reitera que el confinament total s'acabarà després de Setmana Santa. María Jesús Montero diu que la mesura ha estat molt efectiva i avisa que els treballadors que s'incorporin a treballar hauran de poder fer la seva feina amb "seguretat" i s'ha de mantenir controlada la transmissió del virus.

14:26 - El Govern no impedirà el retorn als domicilis habituals de les persones que s'han desplaçat a les seves segones residències durant la Setmana Santa.

14:22 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, emplaça tots els actors polítics i socials per abordar els "reptes immediats" que ha d'afrontar Espanya. "Espanya necessita un gran acord de país per definir com construirem l'Espanya que volem", diu Montero.

14:21 - El govern espanyol demana a la resta de grups parlamentaris que donin suport a la pròrroga de l'estat d'alarma per quinze dies més. Pedro Sánchez defensarà la proposta dijous al Congrés. 

14:21 - Avui és el Dia Mundial de la Salut. Els professionals tenen raons i respostes. A NacióDigital les hem recollit aquests dies. Us deixem nou entrevistes (a sis metges i tres consellers) i cinc reportatges per atansar-vos a la seva feina. Les podeu recuperar aquí.

14:19 - María Jesús Montero demana no abaixar la guàrdia i avisa que el repte ara és "travessar un altiplà" abans d'arribar a la fase de desescalada del confinament.

14:21 - La consellera de Salut, Alba Vergés, avisa que les mesures per rebaixar el confinament no seran les mateixes a tot arreu i aniran en funció del volum de població de cada zona i la mobilitat que registri habitualment.

14:15 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, assegura que les dades apunten que Espanya "va en la bona direcció". Montero agraeix l'esforç de la població i dels treballadors essencials, així com dels professionals sanitari. "Estem estabilitzant l'epidèmia", diu la portaveu. 

14:16 - L'ANC demana col·laboració per fer arribar un milió de mascaretes a la ciutadania. L'entitat crida a col·laborar-hi a particulars, empreses i ajuntaments.

14:14 - El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, informa que les residències rebran aquesta setmana 1.000 tauletes perquè els residents puguin estar en contacte amb els seus familiars.

14:10 - Continua incrementant la quantitat d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a Catalunya. Ja en són 85.115 ERTO, que afecten 625.356 treballadors.

El 96,14% al·leguen motius de força major. El 72% s'han presentat a la demarcació de Barcelona. Per comarques, el Barcelonès és la més afectada, amb un 32,5% dels treballadors afectats, seguida del Baix Llobregat (13%) i el Vallès Occidental (12,7%).

 

14:07 - En la reunió telemàtica de la mesa del Parlament d'aquest dimarts s'ha acordat que cada diputat i diputada faci una donació del 25% del seu sou a la lluita contra la Covid-19. Els grups parlamentaris hauran de detallar on s’han de destinar els diners de cada donació i aquesta informació constarà a la fitxa web de cada diputat i diputada. A banda, la mesa també ha acceptat la petició de tramitar per lectura única la reforma del reglament del Parlament. La proposta seguirà ara el seu curs.

14:03 - El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, assegura que el Govern espera l'arribada d'una comanda de més de 4 milions d'elements d'equips de protecció per als professionals de les residències.

Fins ara se n'han repartit 768.000.

14:00 - El 87% dels llits d'UCI destinats a pacients afectats per la Covid-19 ja estan ocupats. N'hi ha un total de 1.753 arreu de Catalunya.

13:57 - La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que ja s'han repartit 8,7 milions de mascaretes i 4,1 milions de bates per als professionals sanitaris.

13:53 - L'entrada de vehicles a l'àrea metropolitana ha incrementat un 14% i la sortida un 7% en comparació amb la setmana passada. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra reajustaran els controls.

13:51 - Durant les últimes 24 hores els Mossos d'Esquadra han detingut 10 persones i n'han denunciat més de 2.700 per no respectar el confinament.

13:48 - Els Mossos d'Esquadra incrementaran els controls a les carreteres per evitar desplaçaments a segones residències durant la Setmana Santa.

13:44 - El Govern destinarà una partida de 28 milions d'euros per contractar serveis d'hotels que acullin malalts de coronavirus en estat lleu. 

13:39 - El Govern aprova una reducció d'impostos de residus industrials i de construcció de fins al 50% i amplia el termini de presentació de tributs en el cas dels impostos de successions i de begudes ensucrades.

També s'ajornen els pagaments del deute del cànon de l'aigua a petites empreses i autònoms.

13:19 - Xavier Trias, exalcalde de Barcelona, evoluciona "molt bé" del coronavirus i "molt probablement" en les pròximes hores ja pugui tornar a casa, segons han informat fonts de JxCat. Trias porta ingressat a l'Hospital Clínic des del 30 de març a causa de la malaltia.

13:03 - Romania i Noruega envien doctors de reforç a Itàlia per combatre el coronavirus. El govern italià va demanar aquesta ajuda activant el Mecanisme Europeu de Protecció Civil. Àustria també ha ofert a Itàlia 3.000 litres de desinfectant per respondre a aquesta petició.

La Comissió Europea, a més, coordinarà i cofinançarà l'assistència mèdica a Itàlia.

13:01 - Vallès Oriental TV avança que 14 persones haurien mort per coronavirus a la Fundació Antònia Roura de Granollers. Segons la televisió pública de la comarca, haurien perdut la vida en aquest centre concertat de gent gran entre el 21 de març i el 4 d'abril. Aquest dilluns a la tarda, l'Ajuntament va fer públic que s'ha contractat "un servei de neteja especialitzat" per a l'equipament.

12:57 - La demanda d'energia elèctrica a Catalunya registra la major caiguda des que es va decretar l'estat d'alarma. El consum al territori aquest dimarts ha sigut de 4.430 MWh, un 30,1% menys respecte a un dimarts habitual.

El pacient ha agraït la tasca dels sanitaris i ha fet una crida a quedar-se a casa
Última hora
Més temes del dia
ENTREVISTA
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant l'entrevista amb NacióDigital
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant l'entrevista amb NacióDigital | Albert Alemany
Sara González
La consellera de Salut apunta que el desconfinament ha de ser "segur" per evitar rebrots i assegura que el Govern prendrà decisions encara que se'ls "requereixi el permís" del govern espanyol
Llits, lliteres o aparells per a les pràctiques es destinen a centres hospitalaris en la lluita contra el covid-19
Els mestres, protagonistes
Els mestres, protagonistes | Unsplash
Els nens nens i nenes expliquen què és el coronavirus
Els nens nens i nenes expliquen què és el coronavirus | NacióDigital
El curs es reprendrà el 14 d'abril de manera virtual
El curs es reprendrà el 14 d'abril de manera virtual | Unsplash
El territori, al minut
Els imperdibles
Coronavirus
Una voluntària de la xarxa de solidaritat davant el confinament passeja dos gossos dels veïns a Tarragona.
Una voluntària de la xarxa de solidaritat davant el confinament passeja dos gossos dels veïns a Tarragona. | L.M.
ENTREVISTA
Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona
Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona | CUP
8-M
Un succionador de clítoris, conegut com a Satisfyer
Un succionador de clítoris, conegut com a Satisfyer | Albert Alemany
Explosió a Tarragona
Veïns del barri de Bonavista al local de l'Associació de Veïns
Veïns del barri de Bonavista al local de l'Associació de Veïns | Alba Domingo
Explosió a Tarragona
L'empresa Iqoxe  on es va produir l'explosió
L'empresa Iqoxe on es va produir l'explosió | ACN
EL FLAIX
Avui a NacióDigital
L'epidemiòleg Oriol Mitjà en una imatge d'arxiu.
L'epidemiòleg Oriol Mitjà en una imatge d'arxiu. | Ajuntament de BCN
Andreu Merino / Oriol March
El Govern situa l'epidemiòleg com a assessor no retribuït de Torra i li encarrega definir les línies mestres de la tornada a la normalitat després de la pandèmia

16:10 - L'Estat permetrà contractar aturats i migrants per treballar al camp. El govern espanyol exclou d'aquesta mesura els treballadors afectats per ERTO pel coronavirus o autònoms que rebin la prestació per cessament d'activitat pel coronavirus.

16:08 - Els treballadors afectats pels ERTO a Catalunya superen els 625.000. Més de 85.000 empreses han presentat expedients per la crisi del coronavirus.

16:04 - Més de 2.500 treballadors autònoms demanen l'ajuda econòmica del Govern. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va habilitar des d'ahir una línia de 7.5 milions en ajudes d'un màxim de 2.000 euros per afectat.

15:56 - Les UCI catalanes destinades al coronavirus estan al 87% de la seva capacitat. El Govern explica que el sistema de Salut compta amb 257 places més per a casos no relacionats amb la pandèmia.

15:52 - Els contagis de coronavirus al País Valencià segueixen baixant tot i un lleuger repunt de morts. S'han registrat 109 casos positius i 35 pacients que han perdut la vida en les últimes hores.

15:49 - ENTREVISTA Elisabet Palà, auxiliar contagiada: «Sense material ni tests per a tothom, els sanitaris continuarem infectant-nos»; per Pilar Màrquez.

15:45 - Manresa ofereix un servei d'atenció en el dol a les famílies afectades per la Covid‑19. Des dels Serveis Socials de l'Ajuntament es treballa conjuntament amb Mémora, Espai de Suport al dol, i amb el servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central per atendre a les persones que ho necessitin. 

15:40 - Afers Social repartirà 1.000 tauletes a les residències perquè els usuaris es puguin comunicar amb els familiars. El Departament reparteix més de 4.300.000 elements de protecció per als professionals dels centres.

15:29 - María Jesús Montero demana contundència en la denúncia de les fake news. "No és bo que circulin qüestions no contrastades, i menys en informació sanitària. És imperdonable", diu la portaveu del govern espanyol.

15:34 - El govern espanyol conclou que s'ha «superat el risc de col·lapse» del sistema sanitari. L'executiu es proposa "recuperar la normalitat laboral la setmana que ve" amb l'estat d'alarma prorrogat i treballa en diferents escenaris de desconfinament. Informen Sara González i Bernat Surroca.

15:00 - María Jesús Montero diu que un dels escenaris que contempla el govern espanyol preveu crear espais on es pugui aïllar aquells casos positius de coronavirus que no pot fer el confinament a casa. "Qualsevol opció que apliquem es caracteritzarà per la prudència, basada en l'evidència científica, respectant els drets i les llibertat i aplicant-la de maner ràpida", diu la portaveu del govern espanyol.

14:57 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol: "Si no fos imprescindible per salvar vides, el govern no sol·licitaria la pròrroga de l'estat d'alarma".

14:56 - Les denúncies per trencar el confinament a Igualada es dupliquen des de l'aixecament del control perimetral. La mitjana de denúncies entre l'inici del confinament a la Conca d'Òdena i el dia 30 de març se situaven en les quatre diàries –set el divendres-, una xifra que entre el dissabte –dia en què el Govern va anunciar la demanda d'aixecament del confinament perimetral- i el dilluns –data de l'aixecament efectiu dels controls policials- es va disparar fins a les onze cada dia, assolint un total de 34.

14:52 - El govern espanyol insisteix que la setmana que ve començaran a reincorporar-se els treballadors que no puguin fer teletreball i demana que mantinguin les mesures de seguretat i higiene. Preguntada per si caldrà portar mascareta, María Jesús Montero evita donar una resposta concreta i diu que es decidirà en els pròxims dies. 

14:52 - Les dates que plantegen la Lliga i la Champions per reprendre la competició. El president de la Lliga descarta, per ara, donar per acabada la temporada i apunta a partits a porta tancada.

14:47 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, diu que els nous Pactes de la Moncloa són "una invitació" a tots els actors polítics i socials que vulguin aportar el seu gra de sorra a la "reconstrucció" d'Espanya. "La nostra idea no és només mantenir les aliances mantingudes fins ara, sinó també ampliar-les", diu Montero, i convida totes les formacions "que no es vulguin excloure" a donar-hi suport. 

14:41 - Luis Planas diu que el consum alimentari en la tercera setmana de confinament s'ha incrementat respecte la mateixa setmana de l'any anterior. El ministre d'Agricultura diu que la situació és de "normalitat", tant en el proveïment com en les compres. En aquesta tercera setmana ha augmentat la compra de productes frescos i s'ha multiplicat per quatre el consum de farina. "Deduïm que la gent fa pa a casa seva", diu Planas, que torna a recomanar comprar xai, formatge i peix fresc.

14:43 - Els Mossos intensificaran els controls contra els desplaçaments «insolidaris» de Setmana Santa. El conseller d'Interior, Miquel Buch, apunta que hi haurà plans de coordinació amb els ajuntaments per evitar al màxim la mobilitat al país. Informen Andreu Merino i Oriol March, que estan cobrint la roda de premsa del Govern.

14:37 - El ministre d'Agricultura admet que les restriccions de moviment afecten el món agrari, perquè hi ha tasques estacionals que necessiten mà d'obra d'altres països i ara la mobilitat està restringida. No recollir aquests productes podria provocar menys oferta i, en conseqüència, un augment de preus.

14:34 - La gestió del coronavirus, una porta oberta a governs més autoritaris? Un estudi de la UB assenyala que la crisi actual augmenta la tolerància ciutadana per la restricció de drets, la centralització del poder o els lideratges forts, més del que ho fan el terrorisme o l'emergència climàtica. Ho explica Roger Tugas.

14:29 - El ministre d'Agricultura, Luis Planas, assegura que la cadena alimentària està funcionament de manera "correcta" i s'ha aconseguit el proveïment es mantingui durant l'estat d'alarma. "La situació és de pràctica normalitat", diu el ministre.

14:30 - Fins ara s'han traslladat 393 persones afectades pel coronavirus des de residències de gent gran a hospitals d'aguts.

El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, admet que la informació que ofereix el Govern sobre els geriàtrics té "marge d'error" perquè es basa en les dades que comuniquen les residències.

14:24 - El govern espanyol reitera que el confinament total s'acabarà després de Setmana Santa. María Jesús Montero diu que la mesura ha estat molt efectiva i avisa que els treballadors que s'incorporin a treballar hauran de poder fer la seva feina amb "seguretat" i s'ha de mantenir controlada la transmissió del virus.

14:26 - El Govern no impedirà el retorn als domicilis habituals de les persones que s'han desplaçat a les seves segones residències durant la Setmana Santa.

14:22 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, emplaça tots els actors polítics i socials per abordar els "reptes immediats" que ha d'afrontar Espanya. "Espanya necessita un gran acord de país per definir com construirem l'Espanya que volem", diu Montero.

14:21 - El govern espanyol demana a la resta de grups parlamentaris que donin suport a la pròrroga de l'estat d'alarma per quinze dies més. Pedro Sánchez defensarà la proposta dijous al Congrés. 

14:21 - Avui és el Dia Mundial de la Salut. Els professionals tenen raons i respostes. A NacióDigital les hem recollit aquests dies. Us deixem nou entrevistes (a sis metges i tres consellers) i cinc reportatges per atansar-vos a la seva feina. Les podeu recuperar aquí.

14:19 - María Jesús Montero demana no abaixar la guàrdia i avisa que el repte ara és "travessar un altiplà" abans d'arribar a la fase de desescalada del confinament.

14:21 - La consellera de Salut, Alba Vergés, avisa que les mesures per rebaixar el confinament no seran les mateixes a tot arreu i aniran en funció del volum de població de cada zona i la mobilitat que registri habitualment.

14:15 - María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, assegura que les dades apunten que Espanya "va en la bona direcció". Montero agraeix l'esforç de la població i dels treballadors essencials, així com dels professionals sanitari. "Estem estabilitzant l'epidèmia", diu la portaveu. 

14:16 - L'ANC demana col·laboració per fer arribar un milió de mascaretes a la ciutadania. L'entitat crida a col·laborar-hi a particulars, empreses i ajuntaments.

14:14 - El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, informa que les residències rebran aquesta setmana 1.000 tauletes perquè els residents puguin estar en contacte amb els seus familiars.

14:10 - Continua incrementant la quantitat d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a Catalunya. Ja en són 85.115 ERTO, que afecten 625.356 treballadors.

El 96,14% al·leguen motius de força major. El 72% s'han presentat a la demarcació de Barcelona. Per comarques, el Barcelonès és la més afectada, amb un 32,5% dels treballadors afectats, seguida del Baix Llobregat (13%) i el Vallès Occidental (12,7%).

 

14:07 - En la reunió telemàtica de la mesa del Parlament d'aquest dimarts s'ha acordat que cada diputat i diputada faci una donació del 25% del seu sou a la lluita contra la Covid-19. Els grups parlamentaris hauran de detallar on s’han de destinar els diners de cada donació i aquesta informació constarà a la fitxa web de cada diputat i diputada. A banda, la mesa també ha acceptat la petició de tramitar per lectura única la reforma del reglament del Parlament. La proposta seguirà ara el seu curs.

14:03 - El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, assegura que el Govern espera l'arribada d'una comanda de més de 4 milions d'elements d'equips de protecció per als professionals de les residències.

Fins ara se n'han repartit 768.000.

14:00 - El 87% dels llits d'UCI destinats a pacients afectats per la Covid-19 ja estan ocupats. N'hi ha un total de 1.753 arreu de Catalunya.

13:57 - La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que ja s'han repartit 8,7 milions de mascaretes i 4,1 milions de bates per als professionals sanitaris.

13:53 - L'entrada de vehicles a l'àrea metropolitana ha incrementat un 14% i la sortida un 7% en comparació amb la setmana passada. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra reajustaran els controls.

13:51 - Durant les últimes 24 hores els Mossos d'Esquadra han detingut 10 persones i n'han denunciat més de 2.700 per no respectar el confinament.

13:48 - Els Mossos d'Esquadra incrementaran els controls a les carreteres per evitar desplaçaments a segones residències durant la Setmana Santa.

13:44 - El Govern destinarà una partida de 28 milions d'euros per contractar serveis d'hotels que acullin malalts de coronavirus en estat lleu. 

13:39 - El Govern aprova una reducció d'impostos de residus industrials i de construcció de fins al 50% i amplia el termini de presentació de tributs en el cas dels impostos de successions i de begudes ensucrades.

També s'ajornen els pagaments del deute del cànon de l'aigua a petites empreses i autònoms.

13:19 - Xavier Trias, exalcalde de Barcelona, evoluciona "molt bé" del coronavirus i "molt probablement" en les pròximes hores ja pugui tornar a casa, segons han informat fonts de JxCat. Trias porta ingressat a l'Hospital Clínic des del 30 de març a causa de la malaltia.

13:03 - Romania i Noruega envien doctors de reforç a Itàlia per combatre el coronavirus. El govern italià va demanar aquesta ajuda activant el Mecanisme Europeu de Protecció Civil. Àustria també ha ofert a Itàlia 3.000 litres de desinfectant per respondre a aquesta petició.

La Comissió Europea, a més, coordinarà i cofinançarà l'assistència mèdica a Itàlia.

Última hora
Coronavirus | Imperdibles
Coronavirus
Quim Torra, durant la reunió telemàtica del Govern del 31 de març del 2020.
Quim Torra, durant la reunió telemàtica del Govern del 31 de març del 2020. | Govern
Reportatge
Transformació del centre esportiu Claror en ampliació de l’Hospital del Mar
Transformació del centre esportiu Claror en ampliació de l’Hospital del Mar | Albert Alemany
Anàlisi
Els signants dels Pactes de la Moncloa
Els signants dels Pactes de la Moncloa | Europa Press
Entrevista
La doctora Mercè Boada.
La doctora Mercè Boada. | Fundació ACE
Reportatge
Una noia exercint la prostitució, a l'N-II.
Una noia exercint la prostitució, a l'N-II. | ACN
reportatge
Un dia de mercat a la Barcelona confinada.
Un dia de mercat a la Barcelona confinada. | Martí Urgell
Signatures
La lupa del sector públic
Sanitaris treballant a l'hospital d'Olot.
Sanitaris treballant a l'hospital d'Olot. | Martí Albesa
Ciència en societat
Els ratpenats carreguen més virus que altres mamífers
Els ratpenats carreguen més virus que altres mamífers | Pixabay
la pocmoderna surt de mare
Dos nens jugant a casa
Dos nens jugant a casa | Pixabay
FUTBOLÍTICA
Una imatge de la Volta de 1920, la primera edició després de l’aturada per la Gran Guerra
Una imatge de la Volta de 1920, la primera edició després de l’aturada per la Gran Guerra | Juan Bert
FILIPRIM
Una persona mirant la tele
Una persona mirant la tele | Albert Alcaide
altres barcelones
Facultat de Medicina
Facultat de Medicina | Adrià Costa
Les lliçons del coronavirus
Les lliçons del coronavirus | Alma, la xarxa social social
Una iniciativa veïnal contra l'aïllament
Una iniciativa veïnal contra l'aïllament | Alma, la xarxa social social
L'Andrea té 8 anys i pateix fibrosi quística
L'Andrea té 8 anys i pateix fibrosi quística | Alma, la xarxa social social