​Cotxisme escolar

«Podríem haver anat a una de les escoles que tenim al costat de casa però l'Ajuntament ens fa fer 75 km a la setmana»

per Jaume Valldeperas, 13 de maig de 2021 a les 08:00 |
Podríem haver anat a una de les dues escoles que tenim a menys de 500 metres de casa, però l'ajuntament de Sant Cugat ens fa fer 75 km a la setmana per portar les nostres dues filles a l'escola. L'ajuntament de Sant Cugat del Vallès parla molt d'emergència climàtica, de mobilitat sostenible... Cito textualment a la regidora de sostenibilitat: "Som conscients que ens trobem en una situació d'emergència on cal actuar amb la màxima celeritat per reduir el consum i les emissions de gasos d'efecte hivernacle", "És només un primer pas perquè la ciutat esdevingui neutre en carboni abans de 2050".

El problema arriba a l'hora dels fets. Estarem d'acord que el més important que gestiona un ajuntament és l'educació dels seus habitants, doncs bé, Mireia Ingla i el seu govern fomenten el cotxisme escolar. Reduint la ciutat a dues zones fa que, per exemple, una persona de la Floresta vagi a una escola de Mira-sol, quin sentit té? Tenim dues filles, la gran comença P3 aquest setembre que ve i s'ha quedat fora de les dues escoles que tenim a peu, Turó de Can Mates i Ciutat d'Alba. La petita anirà a l'Escola Bressol Municipal El Niu. Si tenim "sort", entrarem a l'escola l'Olivera, fora del nostre barri.


Sortir de casa per portar a la gran i després a la petita són 15 km al dia, això fa 75 km la setmana. Sense possibilitat de fer-ho en transport públic. No tenim ni volem cotxe i hem de baixar cada dia a treballar a Barcelona amb ferrocarrils. Què hem de fer? Com s'entén que tenint dues escoles a 400 m de casa no hi puguem anar? En canvi, gent de la Floresta, Valldoreix... Vinguin cada dia a aquestes escoles amb cotxe? Per què l'Ajuntament de Sant Cugat promociona l'escola amb cotxe i no treballen per escoles de proximitat?? Una de les principals raons per les quals vam venir a viure a Sant Cugat, fa gairebé tres anys, va ser perquè creiem que era una ciutat on es podia viure sense cotxe, malauradament, res més lluny de la realitat.

 

Jaume Valldeperas
Pare i activista per una mobilitat sostenible
18/06/2021

​Cotxisme escolar II

13/05/2021

​Cotxisme escolar

Participació