Plega Mireia Ingla després de la patacada electoral a Sant Cugat

L'alcaldessa pren aquesta decisió després de perdre prop de la meitat de l'electorat que li va fer confiança el passat 2019

Mireia Ingla.
Mireia Ingla. | Adrià Costa
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:47h

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, fa un pas al costat després de la patacada històrica en els comicis municipals del diumenge. I és que aquest 28-M, ERC ha perdut més de 3.800 vots (dos regidors); o el que és el mateix, el 45,5% de la massa electoral que li va fer confiança als anteriors comicis del 2019. Com a cap del govern tripartit, ha estat durament castigada per unes urnes on també han rebut significativament els seus companys d'executiu: PSC (-19,5%) i la CUP (-31%). I és que les forces d'esquerres de la ciutat han experimentat un sotrac meteòric que impossibilita la configuració d'un nou govern progressista deixant via lliure a Junts per recuperar les regnes de l'Ajuntament amb un Josep Maria Vallès de futur alcalde

"Renuncio a la meva acta de regidora pel proper mandat", ha encetat la batllessa en funcions en una compareixença davant la premsa sense respondre a preguntes. "No han estat els resultats que esperàvem perquè jo m'havia plantejat aquestes eleccions per tornar a ser l'alcaldessa de Sant Cugat", ha afegit amb la veu trencada i visiblement emocionada.

"Al llarg de la meva vida he cregut sempre que cal ser coherent i conseqüent amb els teus actes; i en política encara més. Li devem a la ciutadania", ha exposat Ingla abans de pronunciar-se sobre el govern que ha liderat. "Fa quatre anys vaig arribar amb força i ganes, convençuda que vaig fer el que calia. No he dubtat mai de la decisió presa ni un sol dia. Ni les pressions inicials, ni les ganes que alguns tenien que això no anés bé, ni la pandèmia m'han tret mai les ganes de seguir", ha asseverat la republicana.
 

Imatge d'Ingla, durant la compareixença per anunciar la seva passa al costat Foto: ERC - Raquel Pérez


"Avui toca marxar amb el mateix convenciment i el compromís intacte. Ser la màxima representant d'aquesta institució es mereix també això", ha declarat. "En el meu cas, haver estat alcaldessa ha estat un honor i un privilegi però després d'aquesta gran experiència el meu lloc no és seguir com a regidora", ha apuntat.

"S'obre una nova etapa a l'Ajuntament i noves persones i nous equips estaran al capdavant. Amb tota la humilitat, aquesta és una decisió responsable perquè tinc la sort de formar part d'un partit fort i preparat per assumir el nou lideratge de la secció municipal", ha reivindicat anunciant el relleu polític de la mà de l'exsenador Bernat Picornell - el núm. 2 a la llista-.

"Hem fet els deures, la feina del dia a dia i la del futur", ha brandat Ingla agraint la tasca feta durant aquest mandat als companys d'executiu i del consistori. "Ser un servidor públic és un gran repte i una gran responsabilitat. Sempre dic que aquí dins hem de fer el que calgui perquè allà fora tot funcioni com un rellotge", ha afegit. "Ara deixo aquest Ajuntament amb l'esperança que sigui capaç de fer avançar la ciutat", s'ha acomiadat demanant "fer-se valdre" com a gran ciutat del país. "Em preocupa que allà on hem posat les bases -per exemple en relació amb l'emergència habitacional- es deixi d'avançar. Em preocupa anar enrere i que es perdi la perspectiva per raons partidistes", ha reblat davant la futura línia d'acció de l'executiu de Junts.

"No hi ha projecte que pugui respondre a les necessitats de la gent que no tingui un propòsit clar. Anar a la contra, mai és bona idea", ha remarcat demanant que el pròxim executiu lluiti per tothom i perquè "garanteixi els serveis, equipaments i infraestructures que aquesta ciutat es mereix". "Jo seré aquí pel que calgui, lluitant, com una santcugatenca més, per fer d'aquesta ciutat, el millor lloc on viure. Ha estat un honor i un privilegi", ha clos.

Malgrat que regidors socialistes i cupaires han acompanyat la batllessa durant la seva compareixença de comiat, també ha destacat l'absència dels portaveus d'ambdós partits companys de govern, Pere Soler i Marco Simarro.

Aquest dimarts també s'ha anunciat la passa al costat de l'alcalde Miquel Pueyo (ERC) després dels mals resultats electorals a Lleida